игри в дома

Начало | игри в дома | Завърти, упражнението направи и се забавлявай ти!

Завърти, упражнението направи и се забавлявай ти!

Аз детето | 2018-08-20

Завърти, упражнението направи и се забавлявай ти!

Кой пък е казал, че настолните игри не могат да бъдат само за един човек или че не могат да се съчетаят с едно хубаво движение! Очевидно този някой не е попаднал на правилните настолни игри. Те могат да бъдат всякакви – от най-простите до най-сложните и както вече ви казахме дори и такива, които да те накарат да се раздвижиш и да се забавляваш, дори и сам. Такава игра обаче няма да намерите в магазина или поне не още – ще си я направите сами! Това е също чудесно, защото ще е ваша уникална. Така че ако има ден в който искате да тичате и тялото ви копнее да се движи, но не можете да излезете навън, защото е твърде студено или твърде тъмно, ослушайте се и чуйте тъничкия гласец на тази интересна игра, която казва: „Аз съм тук! Хайде да се забавляваме“. Нея можете да занесете и в училище дори и да се позабавлявате със съучениците или пък да включите цялото семейство, малки братя и сестри, баби и дядовци, все пак хората обичат да се движат, нали. Трябва да ви кажем, че тук победители няма – поне не и по нашите правила, но пък вие можете да си измислите и свои и въпреки това си е супер весело и забавно. Но как става всичко ли? Много просто!

Първо ще ви трябват бял лист хартия и принтер, за да си принтирате този шаблон. Можете и да го прерисувате – бързо ще се справите, защото знаем колко ви бива в това изкуство. Ще ви трябват също и два кламера и молив. Това е всичко!

Кламерите поставете на двете черни точки, а молива... е ще разберете само след миг. Преди това нека пак обясним, че тази игра е подходяща за всички – само за вас, за цялото семейство или за цялото семейство+приятели. Всички ще се забавлявате еднакво. Сега ето и правилата, които разбира се можете и да модифицирате и да ги направите още по-хубави. Взимате молива и го държите по средата на черната точка с графита надолу сякаш ще пишете. Но всъщност нанижете на него кламера и както държите молива с едната ръка, завъртете кламера с другата. Така направете и в двете кръгчета.

Както виждате в едното имаме цифри, а в другото няколко интересни упражнения. Цифрите показват колко пъти трябва да повторите упражнението, а другото кръгче кое по-точно трябва да направите. Избрали сме сравнително лесни, така че всеки да може да се раздвижи и забавлява, но ако решите вие можете да измислите и малко по-трудни. Веднага даваме и пример просто за всеки случай. Да кажем, че ви се е паднало 5 и клякане. Това означава, че просто трябва да направите 10 клякания. Забавно е и определено раздвижва добре, само трябва да опитате!

Снимка: pexels.com

У дома можете да играете също и на:
Тенисът е също толкова забавен и у дома с балон
Йога и зарче се съюзяват, за да ви забавляват!
Всичко е в баланса, дори и да е само на игра



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град