игри в дома

Начало | игри в дома | „Заседни в калта“ и на зарчета играй сега!

„Заседни в калта“ и на зарчета играй сега!

Аз детето | 2018-05-11

„Заседни в калта“ и на зарчета играй сега!

Много хора използват зарчетата само в комплект с някоя настолна игра. Въпреки това дори и сами по себе си зарчетата са страхотни и с тях можете да се забавлявате наистина много. Благодарение само на две от тях и лист хартия можете да си направите страхотна игра. Най-хубавото е, че с такава игра можете да се забавлявате навсякъде. Нямате нужда от маса и подреждането на огромно игрално поле. Навън, в колата, в междучасието в училище или дори когато чакате автобуса или метрото. Зарчетата могат да бъдат използвани навсякъде. Какво по-чудесно от това? Затова сега няма как да не сте готови да ви предложим и една наша интересна игра.

И не се притеснявайте от заглавието, нарекохме я по този начин съвсем символично. Изобщо няма да се цапате и никъде няма да има никаква истинска кал. Просто това име ни се стори най-подходящо и интересно, но ако искате винаги можете да го промените или пък дори да си измислите своя игра. Първо обаче ви съветваме да опитате нашата. Тя е непредвидима и това ѝ е най-хубавото. Понякога завършва незабавно, а понякога продължава с часове.

Целта разбира се е да постигнете най-високите точки, затова ви съветваме да си вземете и лист и химикалка, за да ги записвате. Ще ви трябват също и пет зарчета. Няма нужда да са еднакви, просто вземете такива каквито се намират у дома. Правилата пък са супер лесни за запомняне. Още нещо, което обичаме. При това се делят само на три точки! Първо обаче запомнете, че се играе само от двама един срещу друг. Това обаче не означава, че не можете да бъдете и повече хора. Просто ще се редувате, а когато сте публика това в никакъв случай не означава по-малко забава.

А ето ги и правилата:

1. Първият играч хваща в шепа и петте зарчета и ги хвърля. Числото, което му се падне от всяко зарче са неговите точки. Най-лесно е да ги събирате на момента. Но ако някое или повече от зарчетата са паднали на 2 или 5, то те са „заседнали в калта“ – не носят точки и не се смятат.

2. Такива зарчета играчът оставя настрани. След това продължава да хвърля останалите и да записва своите точки. Редът му приключва, когато всички зарчета са „заседнали в калта“. Кога ще стане това никой не знае.

3. След като това се случи вторият играч взима зарчетата и прави същото, докато накрая също не застанат само на 2 и 5. Накрая се смятат точките и който има повече печели играта.

Разбира се ако продължава твърде дълго винаги можете по взаимно съгласие да се разберете да играете например само до пет хвърляния! Така също е забавно!

Със зарчета можете да правите и други интересни неща:
Най-добрият фокус със зарчета
Зарчето хвърли и рисувай смело ти!
Зарчетата, които си сменят страните – фокус за сръчни магьосници



Коментари
1 коментар

оггэтгхнвтэ огнофрнлввгг, 12345 г.,

Публикувано на 18.06.2018

Зарчетата са тъпи не са страхотни те са безинтересни .

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град