За родители

Начало | За родители | Зарадвайте децата си с нематериални подаръци на Първи юни!

Зарадвайте децата си с нематериални подаръци на Първи юни!

Мирела Любенова | 2023-05-31

Зарадвайте децата си с нематериални подаръци на Първи юни!

Денят на детето определено е вълнуващ и дългоочакван празник за всяко хлапе! Независимо дали са на 2-3 годинки или пък на 12-13 – всяко дете иска на този ден да се почувства специално и обичано. И ако магазините за играчки се препълват с най-различни стоки и промоции, за нас да подариш незабравим празник на детето си определено не означава да отидеш и да му купиш играчка. Естествено, че всяко хлапе се радва на нещо ново, но колко време продължава това. Един ден или един месец, а след това играчката бива забравена. По-важното е на празника да подарите на детето си незабравим спомен. Спомен за нещо хубаво, който ще го топли и ще му припомня за Първи юни дори и когато вече не е дете. А такъв спомен може да бъде създаден само с нещо нематериално. Затова сега ви предлагаме няколко идеи за подаръци, които не се купуват с пари.

Сгответе любимата му храна

Независимо дали става въпрос за мусака, пица или нещо сладко – всяко хлапе си има любима храна. Дори и да не е от най-здравословните, което е почти сигурно, позволете му на празника си да ѝ се наслади. При това не просто да я поръчате отнякъде – отделете време да я приготвите сами. Дори и да не стане точно като от ресторант детето ви със сигурност ще я хареса и ще запомни това завинаги. Ще запомни не толкова вкуса, колкото това, че сте го накарали да се чувства специално. Ще си спомня, че го обичате толкова много, че сте готови да прекарате известно време над печката. Винаги ще си припомня уханието на нещо приготвено от вас у дома.

Организирайте ден на забавленията

Отделете един ден за детето си. Заведете го в зоопарка, в парка на пикник или просто на някое събитие организирано за празника – със сигурност във всеки град и селце има такова. Това то ще запомни по-добре дори и от най-мечтаната играчка. Ако пък поканите и приятелите ви с деца и споделите деня заедно – това ще е един невероятен спомен.

Подарете му времето си

В забързаното ежедневие на всеки родител понякога не остава време да изслуша детето си докрай. И колкото и да са умни хлапетата и да разбират, че това не е лично и че мама и татко просто имат много работа и са много изморени – понякога се чувстват самотни или обидени, което е нормално. Нека обаче не бъде така и на специалния им празник. За Първи юни подарете на детето цялото време на деня. Говорете с него за каквото то реши и го изслушвайте. Независимо дали става въпрос за нещо сериозно или за любимата му електронна игра. Споделете вълнението за нещата, от които то се интересува, историите, които има да ви разкаже. Изгледайте с него любимите му филми, поиграйте в парка или пък защо не да поиграете на любимата му електронна игра, пуснете музика и танцувайте с него, дори направете нещо типично детско, което то не очаква от вас. Това ще е нещо, което то ще запомни. Ще запомни как сте отделили време и внимание от иначе натоварените си дни само за него и това ще е доказателството колко много го обичате и цените.

Дайте му цялата си любов. Обгърнете го с нежност, внимание и топлина. Кажете му колко много го обичате. Децата го заслужават!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град