сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Забавни печати си направи и всичко украси

Забавни печати си направи и всичко украси

Аз детето | 2019-06-26

Забавни печати си направи и всичко украси

Днес отново ще ви дадем идея за забавно рисуване, просто няма начин да не го направим. Дори и да нямате таланта на Пикасо или Салвадор Дали, рисуването си остава една от най-приятните дейности, която поне за малко ни откъсва от всичко и ни кара да се гмурнем дълбоко в интересния свят на въображението. Пък и никога няма да разберете дали не сте като великите художници ако не опитате. Да не говорим, че начините за рисуване са толкова много и толкова забавни, колкото са и хората по света. Така например освен обикновеното просто рисуване с цветни моливи или боички, можете да рисувате с числа, с интересна пухкава боя, която да си направите сами, да не говорим, че можете да рисувате дори и със сапунени мехурчета. Опитали сме всеки един от тези начини и освен че се забавлявахме наистина много, накрая направихме и най-готините картини и то без да ни бива особено в рисуването. Затова сега ви предлагаме още един интересен начин, който със сигурност ще ви осигури няколко творчески часа пълни с шедьоври и забавление.

Знаете ли какво можете да направите с малко пластмасови капачки, филц и боя? Печати естествено! Каквито искате! Чудите ли се какво можете да направите с тези печати? Ами... почти всичко – можете да си рисувате, да украсите опаковка за подарък, да си украсите калъфчето на телефона, да си направите плакат за стената или да си украсите самата стена (ако родителите ви позволят), да направите чудни печати подарък за по-малките си братчета и сестрички, с които да се забавляват. Ако всички тези причини не са ви достатъчни... Значи може би просто не харесвате печатите, но ви казваме, опитайте и ще се убедите, че с тях си става супер забава.

Колкото до изработката им ще е много лесно. Ще ви трябват филцов плат, ножица, молив, лепило, четка и водни боички.

Върху филца с помощта на молив очертайте шаблона за печата. Това трябва да е някаква формичка каквато решите. Цветенце, сърчице, звездичка или пък котенце ако рисувате по-хубаво. Единственото за което трябва да внимавате е шаблонът да е по-малък от капачката, за да се получи печатът. След това с лепило просто залепвате шаблона си по средата на пластмасова капачка и сте готови. По този начин можете да си направите много печати – просто защото е лесно.

Но как да направите самите отпечатъци от печатите ли? Много лесно – с любимия си цвят водни боички и четки оцветете хубаво печата. Под хубаво разбирайте просто да го напоите с боя, а след това притиснете печата си върху избраното място. Готови сте! Вижте колко красиво и интересно става! И както казахме – можете да украсите всичко, което искате.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град