любими герои

Начало | любими герои | За едно забавно лято – запознайте се с близнаците Тапър

За едно забавно лято – запознайте се с близнаците Тапър

Аз детето | 2016-07-13

За едно забавно лято – запознайте се с близнаците Тапър

Какво ще кажете да прекарате част от лятната си ваканция с Клаудия и Рийз? Не ги познавате – няма проблеми, сигурни сме, че ще ви допаднат веднага и ще направят лятната почивка още по-забавна. Да играеш навън с приятели е със сигурност весело, на море или планина е още по-интересно, но ако не подкрепите всичко и с няколко интересни книги просто ще си е огромна загуба. Забавно е да четеш! Особено на път към морето или пък на плажа, поне за малко! Освен това двете книги от поредицата за близнаците Тапър (това са Клаудия и Рийз), които ще ви предложим сега са страшно смешни и леки, точно каквото трябва да е и всяко лятно прекарване!

Клаудия е обикновено 12-годишно момиче, което за нещастие (според нея) е имала лошия късмет да има и брат близнак на име Рийз, който както се досещате също е на 12. Макар според Клаудия да се държи все едно е на шест. Всъщност двамата близнаци няма как да бъдат по-различни един от друг... освен в решителността си да се победят в жестоката „война“ със забавни пакости. Всичко започва отдавна, когато двамата са още на 6 и Рийз обвинява сестра си, че представете си... е пръднала и то пред всички. Тогава започва войната и тя е неумолима и ще ви спука от смях! Няма да ви разказваме всичко, но ще ви кажем, че в книгата има много смрадливо сирене, вода, боя и много забавни случки!

Героите на тази поредица са изключително интересни и буквално започваш да ги чувстваш като приятели още след първите няколко страници, защото са правдоподобни и близки до всички деца. Освен това книжките са направени в стила на „жива история“, където всеки близнак разказва случките от своята гледна точка, дори виждаме правописните грешки на Рийз, което само ни кара да се смеем още повече. Има много снимки, диаграми и дори копия от имейлите и текстовите съобщения на родителите на щурите близнаци, които не им отстъпват по нищо. Нали знаете, че „крушата не пада по-далеч от дървото“...

Двете досега издадени книги в България „Близнаците Тапър подемат война (един с друг)“ и „Близнаците Тапър вилнеят из Ню Йорк“ ви обещават бърза, но забавна почивка от задължителните за четене книжки и едно интересно допълнение към лятото! Книжките са дело на популярния американски сценарист Джеф Родки. Поредицата се издава в над 10 държави и се състои от четири книги, представители на характерния жанр художествена литература с илюстрации. Джеф Родки е автор на хумористичната поредица за деца „Близнаците Тапър“ и приключенската поредица „Chronicles of Egg“. Номиниран за наградата „Emmy“, той е сценарист на хитови филми като „Татковата детска градина“, RV, „Късмет, Чарли“ и It`s Christmas“.



Коментари
1 коментар

Клариса Джемини, 13 г.,

Публикувано на 22.11.2016

Стряшно забавна книжка!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град