покани

Начало | покани | Японските барабанисти Ямато ще проведат безплатен уъркшоп за деца

Японските барабанисти Ямато ще проведат безплатен уъркшоп за деца

Аз детето | 2018-11-12

Японските барабанисти Ямато ще проведат безплатен уъркшоп за деца

Японските барабанисти Ямато, които ще изнесат концерт за първи път във Варна на 13 ноември от 19 ч в ДКС, ще проведат безплатен уъркшоп за деца с тайко-барабаните си на 12 ноември от 18:30 ч. в Гранд Мол. Ямато ще дадат възможност на децата да се докоснат до тайко-барабаните и да участват заедно с японските барабанисти в разучаването и изпълнението на една песен. Японските барабанисти вярват, че ритъмът на тайко е достъпен за всеки човек, защото е като пулса на сърцето, което всеки човек носи в себе си. Винаги, когато имат възможност, те са щастливи да помогнат на младите почитатели на японските барабани лично да опитат какво е да участваш в създаването на техния уникален ритъм. Събитието е подходящо за участие на деца над 10 години.

Записването е на място и предварително във Фейсбук за концерта във Варна или в следната онлайн форма https://goo.gl/forms/eyKAh6ffN13DQ3k83

Кои са Ямато?

Групата на японските барабанисти Ямато е създадена през 1993 г., когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара с оригиналната композиция на създателя на състава Маса Огава „Hyu-ga“ (Изгрев). Оттогава са изминали 25 години. Досега японските барабанисти Ямато са свирили в 54 държави по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона зрители. Техните изпълнения винаги са се радвали на отлични отзиви от публика и критика; през годините славата им се разпространява лавинообразно на длъж и шир, а британските медии нарекоха техния звук „Музиката на тялото“. Барабанистите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската култура, но през по-голямата част от времето – между 6 и 10 месеца всяка година – изнасят експлозивните си представления по целия свят. Ямато се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град