игри за навън

Начало | игри за навън | Време е за игри в снега! Направете си Олаф!

Време е за игри в снега! Направете си Олаф!

Аз детето | 2019-01-04

Време е за игри в снега! Направете си Олаф!

Зима – прекрасно време от годината. Зимните игри в снега навярно се харесват не само на децата. Снегът е невероятен материал, от който е възможно да направите всичко – снежен човек, дракон, лабиринт, снежна крепост, а дори и цял град! Вече заваля почти в цялата страна, това е известно на всички. Може още да не е натрупал съвсем навсякъде, но това е въпрос на време. Ние нямахме търпение за игри в него, така че бързаме да ви предложим да си направите и вие снежен човек, с който да посрещнете снега, но не какъв да е, не обикновен, а Олаф от „Замръзналото кралство“. Става лесно, а забавата е гарантирана и не забравяйте да го направите на място, където всички ще го виждат и ще му се радват!

Първото, което трябва да направите е да съберете материалите. За снега е ясно, но ще ви трябват още и морков, бутилка с вода, малки камъчета за очите, две пръчки за ръцете, извити клонки за коса и още два за веждите, веждите не бива да се забравят. Те са много важен негов атрибут. Нещата са малко повече, отколкото за обикновен снежен човек, но пък могат да се намерят навън. Само трябва да помолите мама да жертва един морков в името на снега. След това намерете няколко приятели, които да искат да се забавляват заедно с вас. Въпреки, че е възможно да направите Олаф и сами, ще бъде много по-лесно и най-вече забавно да направите това с приятели.

Първо направете две малки снежни топки. Те трябва да са малко по-големи от тези, с които се замеряме, но и по-малки от традиционните за снежен човек. Двете трябва да са с приблизително еднакви размери. Когато сте готови ги сложете на вашето специално място, където ще бъде Олаф и леко ги сплескайте отгоре, но не много силно, така че да не се развалят. Накрая ги намокрете с малко вода, за да станат още по-силни и да издържат останалата част от Олаф и не забравяйте, че трябва да са плътно една до друга. След това вече направете голяма снежна топка, като за обикновен снежко и я поставете върху другите две малки. За да е по-стабилно всичко можете и нея да намокрите с малко вода. Ще имаме много снежни топки тук. Сега направете още една, малко по-малка от предишната и я сложете върху нея.

Готови ли сте за най-трудната част? Както знаете главата на Олаф не е точно кръгла, но с малко повече внимание ще я направите страхотна. Просто трябва да направите топка като предишната. След това да разрушите двата ѝ края така, че отгоре да придобие формата на триъгълник. След това да напръскате леко сняг по ръбовете, така че да се загладят. Накрая просто слагате моркова, очите, веждите, косата, правите му голяма усмивка. Отстрани на втората топка забивате двете пръчки за ръце и сте готови.

Ако пък имате още време и желание можете да вземете и синя водна боя, да издълбаете още малко главата, за да направите голяма усмивка и така характерните му стърчащи зъби, а всичко около нея да нарисувате със синя боя, а от черен плат или истински копчета да добавите и копчета – става същинско произведение на изкуството.

Вашият Олаф е прекрасен и Баба Зима определено ще хареса това, което сте направили със снега ѝ! Не забравяйте да си направите и снежна снимка с вашия Олаф!

Вижте още:
Полезни съвети как да направим идеалния снежен човек
Супер сладък и лесен снежен човек



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град