приказки от деца

Начало | приказки от деца | Вест от Хари Потър

Вест от Хари Потър

Теодора Минкова | 2019-12-18

Вест от Хари Потър

Един ден на гарата в Лондон пристигна Мечо Пух с цялата си дружина: Прасчо, Йори, Тигъра, Зайо, Кенга и Бухала. Те търсеха Мики Маус, за да му предадат вест от Хари Потър. Те дълго бяха търсили домът на Мики, но нямаха нито карта, нито упътване. Накрая предприеха нещо друго... да му се обадят по телефона. Огледаха се малко и забелязаха една голяма телефонна кабинка. Влязоха вътре и започнаха:
– Хайде, Тигре, натисни тези копчета и набери Мики Маус. – каза Бухала.
Тигъра започна да натиска с опашка най-различни копчета.
– Чакайте, чакайте! А вие знаете ли номера му? – възкликна Зайо.
– Ами не. – каза Бухала.
– О, беля! Сега какво ще правим? – натъжи се Пух.

Излязоха от кабинката натъжените приятели. Поседнаха на бордюра и зачакаха. След малко се появи дакелът Джери. Той бавно пристъпваше и подскачаше с предните си крачета. Беше тръгнал на пазар, защото все се оплакваше, че хладилникът му е празен поради това, че баба винаги забравяше да напазарува и той реши да предприеме действия и да отиде сам. Всички се втурнаха към него и се развикаха:
– Джери! Ела, ела! – Джери се обърна и изтича при тях.
Беше много замислен защо са тук в Лондон:
– Къде е домът на Мики Маус, Джери? – запита Тигъра.
Той ги преведе през всяка пешеходна пътека и през всяка пешеходна зона до дома на Мики.

Те бяха пред вратата му и почукаха силно няколко пъти. След няколко минути той се появи и ги попита защо са в Лондон по това време на седмицата. Те му разказаха за вестта от Хари Потър. В нея пишеше с красиви букви:

„Скъпи ми приятели, Каня ви на мач по куидич, който ще се състои тази сряда, точно по обяд на стадиона точно до Хогуортс. Споделете тази вест с моя приятел Том Сойер. Моля заповядайте!

От Хари Потър“.

След малко Мини се обади на Том. След около час той се появи с нова риза и сламена шапка. Те му прочетоха вестта и започнаха да стягат куфарите. Застанаха пред дома на Мики и Мини и зачакаха. След малко един огромен автобус на три етажа дойде, препълнен с хора, удобни седалки и красиви хора, раздаващи напитки. Те заеха местата си на третия етаж. Точно до Йори беше седнал Дядо Коледа и си подремваше, а срещу него Лисицата с червена рокля и черна шапка. Стана вечер и всички заспаха. Луната грееше като нощна лампа. На сутринта би трябвало да пристигнат. Така и стана.

Когато пристигнаха Хари ги посрещна и показа местата им на стадиона. Когато започна мачът по куидич всички се развикаха и разпляскаха. Играха Слидерин срещу Грифиндор. Играта беше напрегната и трудна. Тигъра беше много радостен и подскачаше из скамейката. Йори за пръв път беше толкова щастлив, че се търкулна от петия до първия ред. Точно в края на мача Хари улови снича и Грифиндор спечели. Всички се прибраха щастливи и доволни в Лондон. Мечо Пух и дружината се прибраха вкъщи, а Мики, Мини и Том останаха в дома си в Лондон.

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град