игри за навън

Начало | игри за навън | Весела зимна игра без сняг

Весела зимна игра без сняг

Мирела Любенова | 2018-12-28

Весела зимна игра без сняг

Навън е студено, ама много студено – виждаш дъха си, трябва да носиш дебело яке, шапка, шал и дори ръкавици. Всичко това подсказва, че скоро трябва да се събудиш, да погледнеш през прозореца и да видиш, че всичко е покрито с хубав, дебел слой сняг и навсякъде е побеляло. Само остава да се нагласиш с дрехите, които вече споменахме и да се насладиш на забавни игри. Да заровиш ръцете си в снега, да си направиш снежен човек или пък да легнеш и да оставиш своя снежен ангел по земята. Да не забравяме и задължителната игра с приятели – замеряне със снежни топки. Прекрасно, нали? Често обаче се случва да са налични всички условия и студеното време и топлите дрехи, ама снега никакъв да го няма. Тогава всеки започва да се чуди каква е тази зима без сняг и сега хем навън е студено, хем е скучно. Липсата на сняг обаче никога не е била проблем за хората с въображение. Знаете ли, че можете да си направите чудесен бой със снежни топки и без сняг... Вижте как!

Трябват ви разбира се куп приятели с големи усмивки и готови за игра, както и няколко чифта чорапи. Най-добре да са стари или такива, които са изгубили някъде другарчетата си. Сигурни сме, че имате такива, всеки ги има. Сгъвате чорапите на топка и готово. Разбира се това не е сняг и играта е малко по-различна, но пък е също толкова забавна. Може да се играе дори и вътре.

Ние например, дори и сега, много обичаме да си организираме нещо подобно на гоненица, но със снежни топки или в случая „снежни“ чорапи. Избираме един, който да гони, а останалите тичат около него. Само дето в случая той не тича, а просто трябва да се опита да ги замери със снежна топка или в случая чорап. Играта се получава доста интересно, има много весели моменти и е хубаво да видиш как някой има или пък няма точен мерник.

Това е, предлагаме ви да опитате, няма да останете разочаровани. Освен това сняг или не, винаги е подходящото време за една интересна игра! Желаем ви много забавления!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град