фокуси

Начало | фокуси | Вълшебните пастели

Вълшебните пастели

Аз детето | 2016-06-10

Вълшебните пастели

Кой изобщо има нужда от Хогуортс, за да бъде вълшебник? Този завладяващ и хипнотизиращ фокус, който сега ще ви покажем, може да бъде направен от всеки един от вас. Само ви трябва малка тренировка и от обикновени мъгъли ще станете най-великите фокусници в света. С този фокус дори обикновената семейна вечер ще се превърне в омагьосващо шоу, което никой няма да забрави дълго време. Така че направо да започваме!

Фокусът, който ще ви представим е за четене на мисли. Всеки уважаващ себе си фокусник трябва да знае поне един такъв. И не се притеснявайте, в действителност вие няма да прониквате в тайните мисли на родителите си – просто така хубаво ще ги изиграете, че те няма дори да разберат. За целта ще ви трябват няколко пастела с различен цвят. Не е нужна предварителна подготовка, а просто малко артистичен талант – какъвто знаем, че вие имате в изобилие.

Слагате пастелите на масата или на някаква друга такава мебел – стол, диван... След това заставате с гръб към пастелите и съответно публиката си и молите един от тях да избере пастел и да го постави в ръката ви. След като усетите пастела в ръката си се обърнете с лице към публиката, но нека ръката ви остане зад гърба, така че да няма никакво съмнение, че сте погледнали. Тук идва време и за актьорството – измислете някоя кратка, но забавна история за това как сте открили, че можете да четете мисли и докато говорите драснете с нокътя на палеца си малко по пастела. След това докато държите пастела зад гърба си, ако вече не е в лявата ви ръка го прехвърлете в нея, а ако е бил в дясната, го прехвърлете в лявата. Следва още актьорско майсторство. Размахайте пръстите пред лицето на вашата публика повтаряйки: „Аз чета мислите ви“ и „Аз виждам в ума ви“. Докато правите това трябва да видите и какъв е цвета на нокътя на палеца ви.

Тук идва и трудната част – трябва да се е оцветил толкова малко, че другите да не го видят, за по-лесно е добре дланта ви да е насочена към тях. Накрая разкрийте цвета, като добавите и малко „абра-кадабра“ драматичен ефект.

Възможно е по-възрастните накрая да се досетят как сте „прочели“ мислите им, но все пак това си е фантастичен фокус, особено след като видите първите им изражения. Така че направете го – струва си, а и е доста забавно!



Коментари
2 коментара

Цветелина Бойнова, 10 г.,

Публикувано на 13.06.2016

Як фокус!

Тт Мт, 15 г.,

Публикувано на 23.06.2017

Получи се

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град