зоокът

Начало | зоокът | В Холандия: десет полицаи гониха дребно кенгуру, а после избяга и още едно

В Холандия: десет полицаи гониха дребно кенгуру, а после избяга и още едно

Аз детето | 2019-04-16

В Холандия: десет полицаи гониха дребно кенгуру, а после избяга и още едно

Колко полицаи са необходими, за да хванат дребно кенгуру валаби, което подскача по улицата? Сигурно ще си кажете един, след като и вие най-вероятно бихте могли да го хванете сами. Да, ама не! Оказва се, че макар и по-дребни от своите събратя, валаби също са много бързи и хитри животинки. Ето и забавната история от Холандия!

Сигнал за скачащо по улиците на холандското градче Керкраде валаби – вид дребно кенгуру – в ранните часове в понеделник наложи намесата на десет полицаи, пише БТА. Отначало пазителите на реда подходили скептично към сигнала, но след това забелязали със собствените си очи животното, което подскачало по главен път на града. Хитрото валаби било избягало от зоопарка в Ландграф, на около четири километра от Керкраде в Холандия. С подскоците си то умело криволичело и разигравало изпратените на място полицаи. Наложило се в акцията да се включат десет служители на реда.

За щастие няма заснети кадри от момента, в който кенгуруто показва как с бързината си надминава 10 колеги“, пише в изявлението на полицията. „Накрая успяхме да обградим валабито и да го хванем“. В момента, в който се справили със залавянето, полицаите получили втори сигнал за валаби, което избягало от тематичния парк „Мондо верде“. За щастие нощната смяна приключила и полицаите предали случая на колегите си от сутрешната смяна. И двете избягали валабита са върнати в съответните паркове.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град