игри за навън

Начало | игри за навън | Три страхотни летни подвижни игри

Три страхотни летни подвижни игри

Аз детето | 2022-06-30

Три страхотни летни подвижни игри

Лятото е най-подходящото време за игра навън по цял ден, сами знаете това. Вие и дори родителите ви очаквате да правите това, но често не се получава, особено с това странно лято, което всеки ден ни носи дъжд и прекъсва най-веселите ни игри. В такива моменти родителите често обвиняват децата си, че седят само пред телевизора, компютъра или на дивана. И все пак как може да ви обвиняват, а какво друго да правите, когато вали. Е, вече нямате извинение, предлагаме ви три страхотни подвижни игри, които могат да се играят и навън и вътре, а дори в някой вход на блок или под някой покрив навън, където да не ви вали.

Заешки турнир
Зайците са интересни животни, но скачането им е още по-интересно. Таз играе съвсем лесна и проста, но е доста забавна. Има причина хората в Америка да казват: "скачай за радост и здраве". Скачането е и трениращо и забавно занимание. Хората по целия свят скачат, когато са щастливи и скачат, за да станат щастливи. Всичко, което ви трябва е малко по-голямо пространство и тебешир или тиксо. Залепете или начертайте с тебешир линията от която ще скачате. След това се разделете по двойки. Да, това всъщност ще си е направо един турнир по скачане. След това всяка двойка скача от линията колкото се може по-далече, този който е скочил повече от другия печели. Накрая двамата най-добри скачачи се състезават един с друг и които е по-добър той става големият победител в "заешкият турнир".

Талантливи млади художници
Няма човек по света, които да не е обичал поне като дете да рисува. Рисуването е приятно, интересно и понякога съвсем случайно разкрива най-невероятния ви талант на света. Ще си кажете, тук няма нищо интересно, но има. Не ви говорим за рисуването с ръце обаче, а с крака. Опитайте. Наредете няколко листа на пода, вземете моливи или фулмастри с крака и започнете да рисувате, освен че ще пада голям смях ще се натъкнете и на вашите истински шедьоври.

Мишка и котка
Може би някои ще ви каже, че тази игра е за бебета и ще сгреши. Да и по-малките също я играят, но тя е забавна и заслужава вниманието и на по-големите от вас. За да започнете играта избирате двама от вас, които да са котката и мишката. Останалите се нареждат в кръг, хванати за ръце, вътре е мишленцето, а отвън – котето. Мишлето "гризе" сиренце клекнало в кръга, а децата обикалят в кръг и пеят: "Вкъщи има мишенце, то си гризе сиренце." Повтаря се два пъти, като може да се смени посоката на въртене. Следва: "А отвънка котката дебне го пред дупката!" След тази реплика децата вдигат ръцете си горе без да се пускат, мишленцето излиза отвън и започва да обикаля около кръга, а котето, разбира се,  се опитва да го хване преди то да се е мушнало обратно в "дупката".
 



Коментари
1 коментар

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 03.06.2017

Страхотни игри! Ще пробвам!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град