малък готвач

Начало | малък готвач | Три различни начина по които да използвате тестото за палачинки и пак да стане нещо вкусно

Три различни начина по които да използвате тестото за палачинки и пак да стане нещо вкусно

Аз детето | 2019-11-26

Три различни начина по които да използвате тестото за палачинки и пак да стане нещо вкусно

Палачинки – няма какво да ви обясняваме за тях. Те са най-обичаната закуска на малки и големи. Със сладко, с шоколад, с плодове, със сирене, с шунка... Могат да се напълнят с всевъзможни плънки, пиле, кайма, картофено пюре или плънка от типа „изчисти хладилник“. В някои страни се нарязват на тънки ленти и се сервират в горещ бульон, а за палачинкова торта с шоколад дори няма да споменаваме. Едно е ясно – палачинките са нещо универсално. Освен обаче за кръгла, тънка палачинка тестото може да се използва и за много други вкуснотии. Ще ви покажем три от най-вкусните начини по които можете да използвате тестото за палачинки. Тези рецепти са идеални за закуска или следобедно похапване и съчетават в себе си познатия вкус на палачинките с нещо ново. Опитайте ги и непременно ще ви харесат!

Палачинков сандвич с шоколад

Със сигурност сте хапвали палачинки с шоколад, но не и точно по този начин. Това всъщност си е цял вкусен сандвич. За него ще ви трябва естествено тесто за палачинки. Можете да си купите готово и да го направите според инструкциите на опаковката или пък да си го направите сами от нулата, ето по тази класическа рецепта. Ще ви трябва също и течен шоколад, както и една лъжица.

След като имате тестото поставете олио на дъното на тиган и го сложете на котлона хубаво да загрее. Само помнете, че ако още не се оправяте съвсем с печката е хубаво да помолите някого за помощ. Все пак кой би отказал да приготви нещо вкусно. В тигана сипете една супена лъжица тесто и леко го изгладете отгоре, за да може да се изтъни. Най-добре е палачинката да не обхваща целия тиган, а да е по-малка, като американските. След това изчакайте около 4-5 минути, докато тестото се запече и сипете една супена лъжица течен шоколад отгоре. После покрийте шоколада с още една супена лъжица тесто, като отново изгладете ако трябва. Печете още 3 минути, а след това внимателно обърнете за още 4-5 минути. Така палачинката е готова! Правят се малко по-бавно от обикновените, но пък не ви и трябват много. 2 от тези палачинки-сандвич са достатъчни, за да се нахраниш отлично.

Плодов палачинков кекс

За този чуден кекс ще ви трябват разбира се тесто за палачинки и 3 вида от любимите ви плодове. Ние използвахме ягоди, банани и боровинки, но вие можете да си изберете и други. В тава поставете хартия за печене, а отгоре сипете половината от тестото. Ако е необходимо го разстелете с шпатула или лъжица, за да може да обхване цялата тава и да не е много дебело. Върху него наредете плодовете, като разбира се предварително сте ги измили и при необходимост нарязали на парчета. Отгоре сипете останалото тесто и отново загладете. Накрая печете на 200 градуса за около 20 минути. Страхотна вкуснотия!

Солена палачинка с бекон (шунка)

Все пак, за да нямаме само сладки неща, ето ви и една вкусна солена рецепта. За нея ще ви трябват... палачинково тесто и парчета бекон (или пък шунка). Прави се много лесно! В предварително загрят тиган поставете малко тесто, като ако ще ползвате бекон е най-добре да е с продълговата форма, а не кръгла, за да може беконът да остане в нея. Така оставете тестото да се пече 4-5 минути, после отгоре поставете бекона (шунката) и залейте с още малко тесто. Печете още 3 минути, обърнете за още 4-5 и сте готови. Много интересно и вкусно!

Ето това са нашите предложения, различни и с привкус на любимите палачинки!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град