любими герои

Начало | любими герои | Той е „Напълно НормаНлен“ и ще стане новият ви любим герой!

Той е „Напълно НормаНлен“ и ще стане новият ви любим герой!

Аз детето | 2019-03-25

Той е „Напълно НормаНлен“ и ще стане новият ви любим герой!

Норман винаги е бил напълно нормално момче, като всяко дете! С две ръце, два крака, две очи, гъста черна коса. И като всяко дете Норман си мечтае и си представя как един ден ще порасне, ще може да се прибира, когато си иска, да ходи на работа и да си купува каквото реши. Със сигурност ще стане по-висок и ще му порасне брада. Всякакви нормални неща за едно нормално момче. Норман обаче не е готов за това, което наистина му се случва. Вместо по-дълга коса или брада, той изведнъж се събужда с чифт големи, цветни и красиви крила на гърба си! Можете ли да си представите? А какво си мислите, че прави Норман? Повечето от нас със сигурност биха се паникьосали или най-малкото ще извикат родителите си. Не и нашият нов любим герой. Той просто разтваря крила и полита в небето! Обича всяка минута от своя полет и се чувства свободен. Радва се на чистия въздух, на вятъра, който развява косата му, на гледка каквато обикновено имат само птиците.

Но после се налага да кацне отново на земята и да се прибере у дома, защото родителите му се притесняват за него. Но какво биха казали всички за тези прекрасни крила. Според Норман няма да ги харесат, затова момчето намира най-тежкото и плътно палто и го облича, за да прикрие крилата си. Норман е напълно нормален, но е принуден да носи палтото навсякъде – на вечеря, на училище и дори във ваната. Сами се досещате колко трудно е това. Особено във ваната. Точно в този момент Норман започва да мрази фантастичните си крила и иска те никога да не се бяха появявали... Така ден след ден той става все по-тъжен и се чувства все по-малко нормален. Отбягва семейството и приятелите си, стои сам навън и просто наблюдава. Наблюдава птиците, които също са съвсем обикновени и имат крила. И тогава Норман разбира – маха тежкото палто и разперва цветните си крила с гордост – палтото е това, което го е правило тъжен!

Но какво става след това, как възприемат всичко това хората около него? Ще разберете само ако прочетете прекрасната книга „Напълно НормаНлен“ от Том Пърсивал. Сега ще ви кажем само едно – Норман е новият ни любим герой, защото за всеки от нас е предизвикателство да бъде уверен в собствените си възможности и различия. Много често непрекъснато се тревожим за това, което другите мислят за нас. И точно затова често се опитваме да скрием нещата за себе си, които смятаме, че не са нормални или конвенционални, за да се „впишем“ в средата и представите на околните. Норман обаче ще ни покаже, че това изобщо не е правилният подход и че точно това, което ни прави различни от другите е интересно за тях и може да ни сближи!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град