За учители

Начало | За учители | Търсят се социално активни хора, които да станат мотивиращи учители в кампанията „Заедно в час“

Търсят се социално активни хора, които да станат мотивиращи учители в кампанията „Заедно в час“

Аз детето | 2017-02-07

Търсят се социално активни хора, които да станат мотивиращи учители в кампанията „Заедно в час“

„Заедно в час“ разширява своята дейност в още три региона на страната от началото на следващата учебна година (2017-2018). Това са областите Плевен, Велико Търново и Сливен. В момента организацията търси активни и мотивирани хора, които да станат вдъхновяващи учители на учениците с най-голяма нужда от подкрепа. Паралелно с това училищата вече могат да подават заявки за учители по програмата.

„Всяка година „Заедно в час“ се стреми да достига до повече ученици и училища в България, като помага на активни и социално отговорни хора да допринасят лично за развитието на своите населени места и други уязвими общности в цялата страна. В допълнение непрекъснато подкрепяме усилията на училищата, с които работим, да развият своите учителски колективи и да прилагат иновативни образователни решения за справяне с предизвикателствата на средата и по-ниската мотивация на учениците“, споделят от кампанията.

Мисията на „Заедно в час“ е да работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и прецизно подбира мотивирани, способни и социално ангажирани хора, които да станат учители и да променят живота на децата, с които работят. По време на двугодишната програма участниците получават целенасочено обучение и подкрепа за своята работа в училище. Те развиват допълнително своите професионални и личностни качества, което ги подготвя да бъдат успешни лидери в образователната система и обществото.

За кандидатстване по програмата не се изисква предишен опит в училище и не е необходима професионална квалификация „учител“. Одобрените кандидати придобиват учителска правоспособност в рамките на участието си в програмата в партньорство с акредитирани български университети. През следващите месеци „Заедно в час“ планира да организира и специални срещи във Велико Търново, Плевен, Сливен и други градове на страната. На тях организацията ще представи своята дейност, ще обсъди с присъстващите какви са предизвикателствата пред образованието в отделните региони и как може да работи заедно с местните общности за разрешаването им.

Допълнителна информация за кампанията, как да кандидатствате за участие в програмата и как да станете училище партньор можете да намерите на www.zaednovchas.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град