игри в дома

Начало | игри в дома | Стани и желираните бонбони хвани!

Стани и желираните бонбони хвани!

Аз детето | 2018-03-29

Стани и желираните бонбони хвани!

Обичаме желирани бонбони! Повечето ни приятели твърдят, че те са само за деца, но кой пък е доказал това! Няма нищо по-хубаво от това след вечеря или закуска да сложиш в устата си няколко вкусни и цветни желирани бонбончета и да се насладиш на сладкия им вкус и разтегливата им консистенция. Разбира се говорим за не повече от пет, защото колкото и да са хубави с тях не бива да се прекалява. Знаете ли обаче, че желираните бонбони освен за хапване стават и за идеална игра. Ние също не го подозирахме до едно известно време. После измислихме случайно тази игра и сега тя ни е една от любимите у дома. Става и за двама, но най-забавно е с четирима или повече. Няма нищо лошо да си поканите повече приятели нагости, а да не говорим колко подходяща е за рождени дни вкъщи. Така че ако скоро ще празнувате, ето ви идеалната идея за забавление, както за вас, така и за гостите.

За играта естествено ще ви трябват желирани бонбони и кофичка, кошничка или нещо подобно. Правилата са съвсем прости – разделяте се на отбори по двама. За всеки отбор се засича по една минута. Какво трябва да стане в тази минута ли? Много просто и забавно. Единия взима съда, а другия желираните бонбони. Отдалечавате се на определено разстояние един от друг, което сте определили предварително и трябва да е едно и също за всеки отбор. Играчът с бонбоните започва да се опитва до уцели съда, а пък този, който го държи може да мърда така, че бонбонът да падне в него. Можете да хвърляте обаче само един бонбон, не може да са два или повече наведнъж. След изтичането на минутата броите колко желирани бонбони има вътре.

Така правят и всички отбори и който има най-много печели! След това разбира се можете да се съберете и да отпразнувате победата на победителите с хапване на желирани бонбони!



Коментари
1 коментар

Стефания Барганова, 10 г.,

Публикувано на 31.03.2018

много яка игра

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град