спорт

Начало | спорт | София и Антон – децата, които ще участват в Националния турнир по боулинг

София и Антон – децата, които ще участват в Националния турнир по боулинг

Аз детето | 2020-08-03

София и Антон – децата, които ще участват в Националния турнир по боулинг

Решихме да ви срещнем с две деца, за които видеоигрите не са предпочитаното удоволствие. София и Антон се подготвят за финала на Националния турнир по боулинг. Тя е на 11, а той на 10. Преди 5 години те избират боулинга. Боулингът е един от малкото спортове, в които няма възрастови ограничения. От Българската боулинг федерация уточняват, че най-младият им състезател е на 7, а най-възрастният – на 82 години. Боулингът е универсален спорт, който всеки може да опита независимо от физическите си данни, защото той изисква концентрация, точен поглед, а не физическа сила.

Младите състезатели нямат тайни трикове, които да им гарантират победа. Но казват, че и в боулинга има тънкости, които само истинските професионалисти знаят. „Трябва да дадеш обороти на топката, за да завие“, споделят децата. За София и Антон боулингът не е просто хоби. И двамата мечтаят за професионална кариера.

Двете хлапета са част от зараждащата се положителна тенденция в боулинг спорта у нас. В последните години все повече млади хора желаят да се състезават, а много от клубовете са готови да им помогнат със съвети и с екипировка. Повече за София и Антон вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град