малък готвач

Начало | малък готвач | Разхладително, вкусно и полезно: замразено кисело мляко с портокалов вкус

Разхладително, вкусно и полезно: замразено кисело мляко с портокалов вкус

Аз детето | 2019-07-08

Разхладително, вкусно и полезно: замразено кисело мляко с портокалов вкус

Несъмнено най-любимото лакомство на всеки от нас през горещите, а често и студените дни, е сладоледът. Той е разхладителен и много вкусен. При това отдавна вече нямаме само шоколад и ванилия. Днес можете да намерите всякакви невероятни вкусове: чийзкейк, горски ягоди, ананас и други екзотични плодове, маскарпоне, мента и какво ли още не. Какво говорим – вече дори има сладолед с вкус на чесън. Не че ние бихме го опитали, но има и хора на които им харесва. Знаете ли обаче, че има и още нещо, което е също толкова апетитно и освежаващо, а дори е и полезно. И лесно можете да си го приготвите у дома. Хапвали ли сте някога замразено кисело мляко или йогурт? Независимо дали отговорът ви е положителен или отрицателен е време да опитате и то като си го приготвите съвсем сами у дома. Ето как!

Ето и как да си приготвите ледената вкуснотия:

Разрежете портокалите на две и внимателно с помощта на лъжица изгребете плода в дълбока купа. Това се прави ако искате след това да поднесете киселото мляко ефектно – в купичка от портокал. Ако пък не сте чак толкова по гурме кухнята и обикновена купичка също ще ви свърши работа – просто обелете портокала и отново го сложете в дълбока купа. След това леко притиснете с вилица плода. Не е нужно да правите пюре, но малко сок ще направи киселото мляко още по-вкусно. Към смачкания портокал добавете и 500 грама кисело мляко, пакетче ванилия и 1 супена лъжица мед.

Разбъркайте всичко хубаво и после просто поставете във фризера. Най-добре ще бъде киселото мляко да постои поне 5 часа, за да стане вкусно. Това е всичко! Ако искате обаче да го поставите в портокалови купички като нас – не забравяйте да поставите и тях в хладилника, за да не се развалят. Също така е важно да знаете, че вкусът ще е още по-хубав ако оставите извън фризера киселото мляко 10 минути преди консумация.

Желаем ви вкусно и прохладно лято!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град