покани

Начало | покани | Работилничка кани варненските деца на мартенски забавления тази събота и неделя

Работилничка кани варненските деца на мартенски забавления тази събота и неделя

Аз детето | 2019-02-21

Работилничка кани варненските деца на мартенски забавления тази събота и неделя

На 23 и 24 февруари, от 11:30 ч. до 13:00 ч. в отоплената шатра на Детски кът във Варна, ще се проведе работилница за изработка на автентични мартеници, пише varna24.bgСпециално за случая в град Вълчи дол преди седмица беше обагрена по стара технология в бяло и червено вълна. Росица Станева и Ани Жорова ще помагат на малчуганите да направят своята мартеница. Децата ще бъдат разделени в четири възрастови групи: до 4 години, от 4 до 8 години, от 8 до 12 години и 12 +!

Двете помощнички на Баба Марта са с богат опит в изработването на автентични мартеници. Те са участнички в множество събори и исторически разстановки в България. Участието в работилницата е безплатно за всички! Родителите и гостите на парка ще имат възможност при желание, да закупят направените амулети. Приходите ще отидат за каузата: закупуване на специализирана детска линейка за болница „Света Марина Варна“. Припомняме, че болница „Пирогов“ в София се сдоби с такава в началото на миналата година от дарителска кампания. Същата е използвана и от варненската болница само за миналата година над 12 пъти. С кампанията се цели подобно специализирано превозно средство да има и град Варна и да се ползва от нуждаещите се деца в региона!

Точно на 1 март от 11:30ч. ще бъдат открити две 5-метрови фигури на Пижо и Пенда на входа на Езерото с лодките. Двете мартенички са най-големите правени досега у нас от метал! Автор на фигурите е известния варненски скулптор Венци Марков. Негово дело са „Делфините“ пред Черно море, както и по-малките Пижо и Пенда (до 2 м.) на „Слънчевия часовник“. За откриването се шият специални одежди на двете фигури в бял и червен цвят.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град