Лаборатория

Начало | Лаборатория | Прясното мляко – по-добър художник от нас

Прясното мляко – по-добър художник от нас

Аз детето | 2017-12-29

Прясното мляко – по-добър художник от нас

Вече безброй пъти сме ви казвали, че обичаме да рисуваме. Независимо от това, че не сме чак толкова добри ни харесва понякога да нарисуваме нещо. Нещо, което дълго сме обмисляли или пък просто да надраскаме нещо. Забавно е и полезно! Доказано е от много учени по света, че докато рисувате мозъкът ви прави няколко дейности, които обикновено не комбинира заедно и това му помага да се развива и съответно помага и на вас да бъдете по-умни, по-възприемчиви и сещате се... Дори и да не рисувате хубаво (в което се съмняваме) рисувайте – това съветват учените. Днес обаче няма да си говорим повече за рисуване. Или поне не точно в този смисъл. Днес ще ви покажем, че и млякото е добър художник. Знаем, звучи толкова странно, странно и пак странно, но си е така.

Просто трябва да му дадете малко тласък и да съзерцавате каква красота прави с цветовете. Това ви гарантираме, че не го може и най-великият художник на света! Всъщност научихме този трик точно от един художник. Не знаем дали той е най-великият в света в момента, но определено след като ни го показа гледахме в чинията като омагьосани. Никога през живота си не бяхме зяпали така чиния, дори когато е пълна с най-вкусната храна на света. Направо бяхме като хипнотизирани. Опитайте и вие и ще разберете какво имаме предвид!

Ще ви трябват естествено мляко и чиния, а също и няколко цвята боя за храна, малко памук и течен сапун или пък препарат за съдове. Правите нещо бързо и лесно. Едно бързо „магическо заклинание“. Изсипвате мляко в чинията докато спре да се вижда дъното ѝ. След това капнете и боя за храна. Тук е специалното нещо, което трябва да направите. Да кажем, че имате лилава, жълта и червена като нас. С лилавата правите кръг от капки по най-външната част на млякото, без да разбърквате. С жълтата същото, само че трябва да внимавате цветовете и капките въобще да не се докосват една с друга. Можете да използвате колкото си искате цветове, но знайте, че с повече става по-красиво.

Накрая седнете удобно до някоя маса, сложете чинията пред вас и обилно напоете топче памук с течен сапун или веро за съдове. Пуснете го в средата на чинията и само гледайте какво се случва. Красота, магия, вълшебство – супер е!

Накрая разбира се и експериментирайте с по-малко цветове или с още повече. А какво ли ще стане ако сложите две напоени топчета памук? Опитайте!

Още няколко впечатляващи неща, които можете да направите с малко прясно мляко:
Да надникнем зад красотата на залезите и изгревите
Какво става с млякото?



Коментари
1 коментар

... , ,

Публикувано на 03.10.2018

Много красиви рисунки и интересна техника!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град