игри в дома

Начало | игри в дома | Пролетно вдъхновение: с моливи в ръка красив мак нарисувайте сега

Пролетно вдъхновение: с моливи в ръка красив мак нарисувайте сега

Аз детето | 2019-03-15

Пролетно вдъхновение: с моливи в ръка красив мак нарисувайте сега

Чували ли сте възрастните хора да казват, че някое момиче „е нежно и красиво като мак“? Ефирното цвете мак определено символизира младостта и красотата от хиляди години. Дали защото хората в миналото са обичали да украсяват дрехите си с червени макове? В продължение на векове различни народи по света са смятали, че маковете имат тайнствена, магическа сила. Смятало се, че тези огнени цветя предпазват от зли сили и всякакви нещастия. Маковете били символ на красота и чистота, радост и щастие. В много страни съществуват поверия, че тези цветя растат винаги на места, където са се провели люти битки. Като главна причина за тези народни поверия се явява кървавочервеният цвят на мака, но всъщност изобилието от макове на определени места се обяснява с това, че по тези места рядко са били пускани на паша тревопасни животни. Когато видим поле с макове, дори и да не сме толкова големи любители на цветята е невъзможно да откъснем поглед. И знаете ли, преди да е дошла пролетта можете да си нарисувате едни красиви макове, на които истински ще ви завидят.

Как ли? Много лесно! Вземете цветни моливи, лист хартия и следвайте стъпките. Казваме ви – на такива макове всеки художник ще завиди.

#1

С ръка нарисувайте върху листа два кръга – не е нужно да са напълно точни и равни. Най-добре ще се получи ако са един под друг и леко накриво.

#2

От всеки кръг нарисувайте по една линия право надолу – това ще са стеблата на бъдещите красиви макове. Между големите кръгове нарисувайте малки капки и също им направете стебла надолу. Най-хубаво ще е да са две – една за единия кръг и една за другия. Къде точно ще е мястото им решавате вие, но според нас най-хубаво се получава едната да е над първия кръг, а другата да е под втория.

#3

Най-отдолу на стеблата нарисувайте листа. Вие решавате как, но според нашето мнение, за да е хармонично, листата трябва да са само две и то точно по средата на цялата рисунка. Обърнете внимание на формата на листата, при маковете те трябва да са с остри вълнообразни извивки, няма как по-добре да се обясни – затова просто вижте рисунката и ще ги нарисувате лесно.

#4

Ето че вече е време да нарисувате и самите макове или по-точно венчелистчетата им. Запомнете, че вътрешните са плътно прикрепени към основата на цветето, а външните са огънати назад. Най-лесно ще ги нарисувате като просто около кръговете с които започнахме правите леко вълнообразни и извити нагоре линии през около един пръст разстояние. Не забравяйте да направите по една линия, която да пресича и капките вертикално, така ще получите красиви все още разцъфващи цветя, за повече ефект.

#5

С жълт цвят оцветете леко при вътрешните страни нарисуваните вече макове и листа.

#6

Сега оцветете маковете и с червен молив и помощта на щрихи. Те трябва да бъдат остри и да се движат отдолу нагоре. Тоест отдолу да са плътни, а нагоре да стават все по-леки. Това най-лесно става като просто натискате повече или по-малко с червения молив.

#7

Със светлозелено оцветете пъпките на цветето, листата и стеблата. Не забравяйте обаче на места да попълвате и с по-тъмно за по-голям ефект.

#8

На финала с черен молив очертайте цялата рисунка, както и направете точки за тичинки по средата на цветята.

Прекрасна и красива работа и беше толкова лесно, а изглеждат почти като истински, нали?

Снимки: https://pustunchik.ua/



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град