покани

Начало | покани | Празник за деца и бъдещите им домашни любимци организират в Стара Загора

Празник за деца и бъдещите им домашни любимци организират в Стара Загора

Аз детето | 2019-10-02

Празник за деца и бъдещите им домашни любимци организират в Стара Загора

Празник за деца и кучета под наслов „Да играем заедно!” организира на 5 октомври от 17 часа Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „За Хората и Животните“ в Деня на Стара Загора на поляната до кучешка градина „Куйбишевска”. Ще има забавни игри с много награди и песни и танци, изпълнени от талантливи старозагорчета.

Специални гости ще бъдат представители на Общинския приют за безстопанствени животни и на Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани”. Те ще разкажат че кучето, осиновено от приют е достойно да бъде домашен любимец, както и породистото, а осиновяването е благородна постъпка. Присъстващите ще имат възможност да се запознаят отблизо с обитатели на приюта, а в специално ограден кът ще има кучета за осиновяване. От Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани” ще запознаят децата с дейността си, ще покажат спасени от тях диви птици и ще научат децата как да помагат на изпаднало в беда диво животно.

На празника ще има инфо зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа, хигиена, профилактика и хранене на домашните любимци. На място община Стара Загора специално ще отвори бюро за регистрация на домашни кучета, в което служители от административните бюра ще обслужват пропуснали да регистрират домашните си любимци граждани. За това трябват 2 снимки паспортен формат и копия от ветеринарния паспорт на кучето с всички ваксини и чип. Годишният данък за Стара Загора е 24 лева, а от него са освободени кастрираните животни, кучета на хора с увреждания и осиновените от приют.

Снимка: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град