малък готвач

Начало | малък готвач | По-хубаво от шампанското: пригответе си новогодишни коктейли по специална рецепта

По-хубаво от шампанското: пригответе си новогодишни коктейли по специална рецепта

Аз детето | 2019-12-26

По-хубаво от шампанското: пригответе си новогодишни коктейли по специална рецепта

Испанците си хапват точно 12 зърна грозде за късмет, австралийците правят снежни човеци от пясък, а пък в Германия изхвърлят стари чинии през прозорците. Всяка култура и страна си има своите необичайни новогодишни традиции. Има обаче едно нещо, което всички по света правят – наздравица с шампанско точно в 00 часа на 31-ви декември – това е традиция, която спазват всички. Или почти всички, защото това е алкохолна напитка. И макар че се случва понякога да получите мъъъничка глътка, за да се чувствате част от празненството, някак си не е същото, нали? Тази Нова година обаче ви обещаваме, че дори и възрастните ще завидят на вашата празнична напитка. Тя е също толкова вкусна, освен това е без алкохол и изглежда много по-красива. Направете си я и няма да съжалявате!

Ето и необходимите продукти за една чаша:

  • 2 супени лъжици сладко от боровинки (ягоди или малини)
  • 2 чаши газирана вода
  • 2 супени лъжици разбита сметана

Прави се много лесно:

В красива чаша, а защо не и бурканче слагате първо сладкото, после газираната вода и накрая сметаната! Разбърквате, добавяте сламка и имате страхотна и вкусна новогодишна напитка, която между другото и е традиционна за Италия.

Ако ви се струва прекалено обикновена, лесно можете да я направите и още по-красива. Само добавете малко боя за храна и захаросани череши и сте готови. Всъщност така рецептата е малко по-сложна, но ако решите ще си струва! Към продуктите по-горе както казахме добавете боя за храна и захаросани череши – продават се навсякъде.

В случая обаче в чашата сложете само сладкото и газираната вода, а сметаната първо оцветете с любимия си цвят в отделна купичка и тогава добавете. Или пък си купете направо оцветена сметана, вече има такива. После е същото – сладко, газирана вода и сметана, а най-отгоре и една захаросана черешка и сте готови!

Всеки ще ви завиди за тази новогодишна напитка!

Още интересни идеи за Нова година можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град