малък готвач

Начало | малък готвач | Плодова Коледа: 5 вкусни и красиви рецепти с плодове

Плодова Коледа: 5 вкусни и красиви рецепти с плодове

Аз детето | 2019-12-20

Плодова Коледа: 5 вкусни и красиви рецепти с плодове

Шоколадови бонбони увити с блестяща хартия, огромни коледни играчки пълни с малки шоколадчета, всякакви малки и коледно украсени кексчета. Традиционните шоколадови дядоколедовци и зайци пък ни обграждат отвсякъде. Толкова много шоколад – сигурни сме, че нямате нищо против, но покрай огромното количество захар какво ще кажете и за малко плодове. Ще си кажете, че те не са коледни и не носят празнично настроение като шоколада. И ще сгрешите – от плодовете стават страхотни коледни вкуснотии – само ви трябва малко въображение и старание. Какво ще кажете да зарадвате цялото семейство с малко коледни плодови вкуснотии. Тогава ето и нашите 5 чудни предложения!

Динена елха

Знаем, че дините през декември не са много често срещани, но ако случайно имате или има откъде да си купите знайте, че от тях могат да станат чудни елхички за похапване. Правят се лесно – само трябва да помолите за помощ ако не сте много умели с ножа. Иначе е лесно – ако имате цяла диня, я разрязвате на две парчета по средата и след това изрежете цели полукръгове, заедно с кората. Просто трябва да са малко по-тънки. После самите полукръгове разрежете на 3 части, а накрая от всяка част изрежете кората, като само по средата оставите квадрадче от елхата. Вече приличат на елхички, нали? Ако искате можете да ги оставите така или пък да ги украсите с малко кисело мляко, а върху него да поръсите и стафиди! Така елхичките ще изглеждат като украсени.

Елха от киви

Можете да направите и по-голяма и красива елха от киви. За целта ще ви трябват около 3 кивита, малко малини или ягоди, а може и боровинки, както и красива чиния. Обелете кивитата и както са си цели ги нарежете на кръгове. После просто подредете кръгчетата киви като елха. Лесно е – редете ги едно до друго, като в долната част слагате повече и колкото по-нагоре отивате – толкова по-малко кръгчета киви слагате. После поставете и малко малини, ягоди или боровинки тук-там, така ще имате и украса. Готово е! Изглежда като страхотен плодов коледен десерт, нали? Ако все пак искате да ви е малко по-сладичко, можете да поръсите и с малко мед.

Захарни бастунчета, но от плодове

Те изглеждат като истински, но са плодови и далеч по-полезни, а пък не са по-малко сладки. И се правят много лесно – ще ви трябват банан, 3-4 ягоди и малко разбита сметана. Измийте ягодите и ги почистете от листата. След това ги нарежете на филийки. Банана обелете и също го нарежете на филийки, като обаче оставите горната му част по-дебела. После е лесно и дори приятно. Мажете ягодата с малко сметана и притискате към нея парче банан, после пак и пак и пак, после събирате така направените парчета, като пак мажете с малко сметана, където е необходимо да се залепят. Не забравяйте малко преди да свършат леко да ги извиете, а най-накрая поставете и по-голямото парче банан. Ето ви го – истинско бастунче!

Превърнете ябълките от обикновени в коледни

Обичате ли ябълки? А знаете ли колко полезни са те, а пък с малко старание ще изглеждат и досущ като коледни сладки. Лесно е! Ще ви трябва една ябълка, фъстъчено масло и формички за сладки. Разбира се отново и тук внимавайте с ножа! Измийте добре ябълката, а след това както си е цяла я нарежете на големи кръгове. Намажете всеки кръг с малко фъстъчено масло, а след това по средата поставете и леко забийте формичката. Така хем лесно ще махнете семките, хем ябълката ви изведнъж ще стане коледна. Интересно и вкусно!

Шоколадови мандарини

Е добре де, – нямаше как да не включим и малко шоколад все пак. Но е съвсем малко, а пък и идеално се съчетава с леко киселия вкус на мандарините. Както разбирате ще ви трябват мандарини, течен шоколад и щипка сол на кристалчета. Да – правилно прочетохте, сол, но става страхотно. Обелете мандарините и ги разделете на цели парченца. После просто потопете половината от тях в шоколад, а отгоре поръсете с няколко кристалчета сол. Поставете в хладилника за 1 час да стегнат и сте готови! Става ужасно вкусно!

Още интересни коледни идеи можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град