игри в дома

Начало | игри в дома | Плажната топка извади и за игри се приготви

Плажната топка извади и за игри се приготви

Аз детето | 2019-10-10

Плажната топка извади и за игри се приготви

Вижте я, горката! Седи си спихната като тъжен сопол в ъгъла на стаята или в кашона с ненужните вещи и хваща прах до следващото лято, когато евентуално можете да се сетите за нея. Защо сте изоставили милата плажна топка така, след като можете да се забавлявате с нея дори в момента... Вярно, няма да е на плажа, а у дома, но това не значи, че ще е по-малко забавно. Така че вземете плажната топка, надуйте я и опитайте тези наши две предложения за супер забавни и занимателни игри у дома.

Хвани и изпълни

Свежа и много интересна игра с много неочаквани резултати. Можете да я играете и самички, като удряте топката в стената и я хващате след това, но разбира се най-хубаво ще е с приятел, брат или сестричка. Много ще им хареса и на тях, така че не се съмняваме, че ще се съгласят много бързо да се включат във веселата игра. Преди да започнете обаче трябва да направите нещо много важно, за да може играта да се случи. С маркер или друг флумастер, какъвто ви се намира напишете на различни страни и части от топката различни неща за изпълнение. Неща като „лай като куче 50 секунди“, „скачай на един крак 1 минута“, „кажи таблицата с 4“ или пък „измисли изречение на чужд език по избор с думата цвете“. Ей такива неща! После е лесно! Отдалечавате се един от друг и си подавате топката, като когато я хванете трябва да изпълните това, което се намира най-близо до ръката ви. Тук победители и победени няма, но това не значи, че не е забавно. Такава игра можете да опитате дори и навън, стига да не духа много вятър!

Хвани и животински звук издай

Играта е подобна на първата, но това не значи, че не е весела, даже дори и е още по-интересна. Отново е свързана с подаване, защото все пак вкъщи не можете да ритате топка или нещо такова, защото ако счупите полилея на никой няма да му хареса. Този път обаче, когато всеки трябва да хване топката трябва да издаде животински звук. Важно условие тук обаче е звукът да не се повтаря, може да измяукате само веднъж. Така продължавате, докато другия вече не се сеща какъв звук да издаде. Който първи остане мълчалив губи, а другият печели! Много забавна и сладурска игра.

Това е! Сега остава да опитате, а сме сигурни, че в процеса на игра ще си намислите и още куп забавления.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град