Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (трета част)

Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (трета част)

Аз детето | 2018-06-27

Петнадесет изумителни неща, които можете да направите с „Google Earth“ (трета част)

„Google Earth“ е фантастично приложение, което има и своята безплатна версия, която пък почти по нищо не се отличава от платената такава и с което можете да направите много интересни неща. Когато компютърните игри или пък тези на смартфона са ви писнали, защо не опитате това приложение. То е едновременно забавно и поучително. Искате да научите нещо ново? Какво ще кажете да разгледате цялата планета Земя, докато удобно си седите на стола вкъщи или пътувате в автобуса или колата. Приложението ще ви даде достъп до неограничен брой изображения и знания и ще ви покаже как да се насладите на откриването на нови държави, градове и дори сгради и забележителности не само в целия свят, но и във вашия град. Освен това можете дори да се докоснете до звездите и няколко други планети.

Сега ще ви дадем някои предложения, с които можете да видите колко забавна и интересна е „Google Earth“. Надяваме се те да ви вдъхновят сами да намерите още поучителни неща, които да видите и дори да използвате приложението като отправна точка за учене на уроците по география. А защо не дори да предложите на учителката да го използва докато ви преподава!

Поинтересувайте се от промените в климата

Непрекъснато се говори за изменение на климата, но знаете ли какво точно е това и как изглежда! Вече можете да разберете, при това дори не е нужно да инсталирате нещо, защото приложението вече може да се ползва и онлайн. Това е най-добрата технология, благодарение на която можете да видите как се изменя климатът на планетата ни. А след това, ако искате дори можете да започнете своя малка промяна с прости съвети, които да прилагате у дома, за да предотвратите това.

Станете смели изследователи и проучете знаците в Наска

Чували ли сте нещо за тях? Те представляват древни линии, начертани на земната повърхност, намиращи се на територията на пустинята Наска в Перу, на около 400 километра от столицата Лима. Те са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1994 година. Счита се, че са създадени от племена, известни като култура Наска, чиято цивилизация е била развита през периода от 200 г. пр. н. е. докъм 600 г. Тези изображения варират от обикновени линии, представляващи прави, триъгълници, спирали до много по-сложни и стилизирани рисунки на паяк, колибри, лама, маймуна, риба и други. Най-големите са с дължина 270 метра, а общата им площ е 500 квадратни километра. Какво обаче точно представляват и как са направени все още никой не знае. За да ги изучите обаче не е нужно да пътувате чак до Перу – можете да използвате и модерните технологии, за да ги разгледате и кой знае, може точно вие да разберете всичко за тях и да сложите най-известните учени в малкия си джоб.

Отидете на екскурзия до най-известните световни забележителности и сгради

Виждали ли сте някога Статуята на свободата, Айфеловата кула и Колизеума за един ден? Ние пък сме – при това, докато си седим удобно вкъщи и не харчим нито лев. Вярно, че някой ден се надяваме да ги видим и на живо, но засега и така е идеално. Google Earth е най-доброто място на което са събрани най-големите забележителности на света при това с 3D модели и интересни обяснения и факти. Лондонското око, Тадж Махал и други ви очакват още сега!

Бразилските дъждовни гори ви очакват за приключения

Много гъста растителност, ревове на хищници и хладно време – това НЯМА да ви очаква поне не и наистина! Въпреки това пак можете да видите дъждовните гори в цялата им прелест без да се притеснявате, че някой ще ви нападне и без да ви е прекалено студено или прекалено топло. Така че взимайте си чаша сок и отивайте на приключение.

Какво ще кажете за 3D карти?

Не се съмняваме, че знаете как се разчита обикновена карта! Някои от вас най-вероятно могат да работят и с топографска такава. Но какво ще кажете за 3D? Ама не сте ли виждали такива още? Те са най-модерните и най-интересните! Просто ги вижте и ще се уверите, че с тяхна помощ сякаш сте се пренесли в Лондон, Бразилия или Австралия още сега.

Вижте какво има под земята

Вярвате или не, с помощта на Google Earth можете да станете истински археолози или миньори и да копаете дупки, огромни дупки в различни части от планетата Земя при това без да се изморите и изцапате. Просто си изберете място и размер за дупката и започвайте работа. А после можете да видите какво има на това място под земята – животни, археологически паметници и дори подпочвени води.

Проследете круизните кораби

Кой може да се похвали, че е на няколко круизни кораба едновременно... Почти никой, освен вас. Но благодарение на приложението можете да сте на всеки един от тях. Да видите името му, къде отива, откъде минава, колко хора имана борда. Най-хубавото е, че екипажите често пускат и камери, които монтират на мачтите на корабите и така можете да гледате как пътува – все едно, че и вие сте на него! Колко яко е това?

Първата част можете да видите тук! Втората можете да видите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град