малък готвач

Начало | малък готвач | Палачинки си вземете и по оригинален начин ги поднесете!

Палачинки си вземете и по оригинален начин ги поднесете!

Аз детето | 2019-01-31

Палачинки си вземете и по оригинален начин ги поднесете!

Всички обичаме... не, обожаваме палачинките! Няма нищо по-пухкаво и вкусно! Палачинките безспорно са една от най-хубавите закуски, която се приготвя във всеки дом от време на време. Никой не би отказал няколко вкусни палачинки – не само сутрин, но по всяко време на деня. Освен това палачинките са храна, която дава свобода на въображението. С различните пълнежи всеки може да направи своята си палачинка – наистина своя. Със сирене, с мед, с шоколад, със сирене и шоколад или пък нещо още по-интересно. При това пълнежът може да не е само вътре, а пък палачинката може да не е само кръгла. Може да бъде поднесена по много интересен начин. Например като животинче... Така закуската ви ще стане още по-забавна. О, повярвайте – нашата определено стана, след като си направихме тези 4 вида палачинки.

Първо разбира се направихме и самите палачинки. Можете да си купите дори и готови или пък да си ги приготвите по ваша рецепта. Няма как да нямате такава в семейството. А накрая за самото интересно поднасяне ще ви трябват:

  • шепа ягоди
  • шепа боровинки
  • 1 банан
  • парченца шоколад
  • течен шоколад или друг ваш любим пълнеж

Ето и как да ги украсите!

За палачинка лъвче сложете една голяма палачинка по средата на чинията. Изрежете от друга кръг или просто ѝ отрежете краищата, за да стане по-малка от първата. Намажете палачинката с шоколад или любимата си плънка. Добре измийте и нарежете на филийки 2-3 ягоди. Тях подредете плътно една до друга около голямата палачинка. После измийте и боровинките и поставете две от двете страни на палачинката, да бъдат като очи. После поставете по-малката палачинка в края на голямата. Там наредете парчета шоколад, а на върха поставете една филийка от ягодите за муцунка. Ей, какво чудничко лъвче се получи.

За маймунка ще ви трябват голяма палачинка и 2 по-малки. Голямата пак намажете с любимата си плънка и поставете върху средата на чинията. След това едната по-малка палачинка разрежете на две половинки, за да получите два полукръга, а другата пак изрежете така, че да остане кръгла. Двата полукръга поставете от двете горни страни на голямата палачинка, а пък по-малката пак поставете в края. После две боровинки за очи, две за нос на по-малката палачинка и усмивка от парченца шоколад. Красива и вкусна маймунка.

За бухалчето пък ще ви трябва само една палачинка, но и малко банан, нарязан на кръгчета. Отново мажете палачинката. Ние този път използвахме мед и също стана супер вкусно. След това вземете три филийки ягодки. Две от тях поставете от двете страни по средата на палачинката, за крила. Малко по-нагоре още малко ягодка за човка, а по-нагоре над нея две кръгчета банан с две боровинки върху тях за очи. Накрая наредете и още банан отдолу за пера и сте готови! Красиво бухалче.

Можете да си направите и прасенце. Но него няма да опитваме – смятаме, че по картинката ще се оправите и сами. Сигурни сме, че можете да измислите и още животинки... Ако това се случи, не забравяйте да ги споделите с нас.

Опитайте и още няколко рецепти за вкусни палачинки:
Палачинки само с три продукта и дори са без брашно
Любимите палачинки на Роалд Дал
Палачинки пеперудка си сготви и вкусно ги хапни!
Различни и вкусни: палачинки с овесени ядки и ябълки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град