За родители

Начало | За родители | Пак проблем с местата в детските градини в София, а родители се готвят за протест

Пак проблем с местата в детските градини в София, а родители се готвят за протест

Аз детето | 2019-03-14

Пак проблем с местата в детските градини в София, а родители се готвят за протест

Майки са готови да излязат на протест заради липсата на места в детските градини в София. Те вече са подготвили онлайн петиция, която до момента е подписана от близо 400 човека. Общината пък се събира да уточни какви критерии трябва да бъдат въведени, за да могат деца да бъдат записвани в детски градини. Градоначалниците са категорични, че е необходимо да бъдат построени още 15 детски градини. „Направихме онлайн петицията заради липсата на детски градини в община „Триадица“. Всичко започна преди няколко години, когато за моето дете нямаше място в ясла и след това в детска градина. При такава демографска криза няма как да има такъв проблем. Затова реших да направя петиция. Към този момент около 400 души са се включили в подписката“, обясни пред Bulgaria ON AIR Михаела Стоянова, която е един от организаторите на петицията.

По нейните думи общината трябва да види, че има нужда от взимане на мерки. Според нея системата за набиране на точки не е направена за образовани и интелигентни хора, които имат брак. „За нас няма места, защото не може да съберем точките по въпросната система. Нямам обяснение защо няма места!“, заяви родителят. По думите на Михаела Стоянова, новите изчисления за прием в детските градини улеснява до някаква степен влизането в детското заведение, но дискриминира хората, идващи от малкото населено място. „Има места, където няма работа, лекар“, обясни тя и допълни, че тези хора също имат права и не трябва да бъдат разделяни по този начин, защото това е дискриминиращо.

Петицията ще бъде представена на общината, за да бъдат взети мерки. Ако това не се случи, ще трябва да си търсим правата“, заяви Михаела Стоянова в „България сутрин“.



Снимка: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град