новини детски

Начало | новини детски | От днес част от учениците се завръщат в класните стаи

От днес част от учениците се завръщат в класните стаи

Аз детето | 2020-11-23

От днес част от учениците се завръщат в класните стаи

Голяма част от учениците, които се обучаваха дистанционно, се завръщат в класните стаи от днес. Съгласно новата заповед на Министерството на образованието и науката всички ученици от 5 до 12 клас, които се връщат в класните стаи, трябва да бъдат с предпазни маски по време на часовете.

Пред БНР заместник-министър Таня Михайлова уточни, че въпросните ученици могат да не носят маските през цялото време, докато са в училище:

„Може да се прецени по време на часовете, когато се отварят прозорците в класната стая, съответно при дейности, за които не се изисква да бъдат с маска, за ученици, които имат съответно здравословни причини, когато са навън и се спазват дистанция и не се смесват, естествено, че няма да бъдат с маска“, каза тя в края на миналата седмица.

Завръщането в клас не важи за София. В столицата учениците от 6-и до 12 клас ще учат онлайн поне до края на месеца. В Пловдивска област завръщането в училищата ще става поетапно. Всички директори са обявили графици за редуване на онлайн и присъствено обучение до Коледа. Организацията на по-голямата част от училищата в Пловдив, както и на отделни училища в други общини, е такава, че между 30 и 50% ще се намали присъствието на учениците в учебните сгради

До края на месеца остават по домовете си учениците от 6-ти до 12-ти клас в Бургас, както и в гимназии в Хасковско. В Асеновград учители се заканват да бойкотират учебния процес и призовават да се затворят всички училища в страната.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град