За учители

Начало | За учители | Огнян Траянов: Игровият подход трябва да присъства в дистанционното обучение

Огнян Траянов: Игровият подход трябва да присъства в дистанционното обучение

Аз детето | 2020-06-09

Огнян Траянов: Игровият подход трябва да присъства в дистанционното обучение

Игровият подход трябва да присъства в дистанционното обучение, за да е по-ефективно – в това е убеден Огнян Траянов, председател на управителния съвет на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Той бе гост в предаването „Смарт час“ на Bloomberg TV Bulgaria. Повод за гостуването му в ефира на телевизията всъщност бе конкурсът „Дигитални новатори в образованието“. Това е нова идея, която е възникнала благодарение на желанието да се насърчат учителите и всички да им се отблагодарим, защото в кратки срокове и без особена предварителна подготовка те успяха да приложат цифровите технологии и да спасят учебната година, казва още Траянов.

Дистанционното обучение даде възможността бързо и ефикасно да се работи с определени групи ученици. Това е стъпка към персонализираното образование, част от четвърта индустриална революция. Дистанционното обучение дава шанс отлични учители да бъдат споделен ресурс за цялата образователна система“, посочи още гостът на предаването „Смарт час“.

Що се отнася до достъпа до дистанционното обучение IT експертът каза, че интернет покритие има, но липсват устройства. Огнян Траянов обяви и нова инициатива за каскадиране на техника – предоставяне на компютри за деца в отдалечени региони. Представителят на БАИТ смята, че в момента достъпът до образование се демократизира чрез форми на интегрални програми, илюстриране на дистанционното преподаване в час и даването на проекти онлайн.

Целият разговор можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град