новини детски

Начало | новини детски | Община Бургас кани на състезание по английски език всички второкласници

Община Бургас кани на състезание по английски език всички второкласници

Аз детето | 2019-02-08

Община Бургас кани на състезание по английски език всички второкласници

Състезание по английски език организира община Бургас за всички ученици от втори клас. То се нарича „We love English“ и ще се проведе от 10 до 11 часа на 23 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от агенция „Фокус“. Срокът за подаване на заявления за участие е до 10 февруари. Разпределението по зали за участие на всички записани ще бъде публикувано в деня преди състезанието на интернет страницата на община Бургас.

Една от целите на „We love English“ е да провери развитието и устойчивостта на програмата за ранно чуждоезиково обучение, която е въведена преди няколко години от кмета Димитър Николов. Тогава часове по английски език бяха включени в занятията на всички детски градини, както и в първи клас. Именно първите обхванати от програмата деца, тогава на 4 или 5 години, сега са втори клас. Състезанието ще провери техните знания и ще покаже резултати от работата на учителите им. Записаните участници ще бъдат разпределени в училища по райони, според тяхното местоживеене. Всички деца следва да се явят в съответното училище в 09:30 ч. на 23 февруари като носят със себе си синя химикалка и входящ номер от подаденото заявление. Право на участие имат всички ученици записани във втори клас за учебната 2018/2019 година от всички училища на територията на община Бургас. Самото участие пък е безплатно. Регистрацията може да се направи по електронен път оттук.

Състезанието представлява тест с продължителност за решаване 60 минути, който се състои от задачи за четене и писане на английски език, съобразени с програмата на Министерството на образованието и науката. Тестът съдържа 11 задачи, всяка от които носи различен брой точки.

След края тестовете ще бъдат проверени и на 10 март на интернет сайта на община Бургас ще бъде обявено класирането. Децата на първите места ще бъдат отличени и с награди, които включват едногодишна стипендия за първите места, участие в летен детски лагер за английски език за второкласниците на второ и трето място. За останалите ще има предметни награди, а всички състезатели ще получат и грамоти за участие.

Допълнителна информация родители и деца могат да получат на телефон 0877436411 – Кичка Стефанова – зам.-директор на Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град