новини детски

Начало | новини детски | „Обичам моя роден град“ – интересен конкурс за рисунка за децата от Ямбол и Сливен

„Обичам моя роден град“ – интересен конкурс за рисунка за децата от Ямбол и Сливен

Аз детето | 2020-06-18

„Обичам моя роден град“ – интересен конкурс за рисунка за децата от Ямбол и Сливен

Община Ямбол стартира нов конкурс за детска рисунка под надслов „Обичам моя роден град“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Конкурсът е регионален и в него могат да се включат деца и юноши от област Ямбол и област Сливен от първи до дванадесети клас от общообразователни и профилирани училища или школи по изобразително изкуство на територията на двете области. Идеята и целите на Регионален конкурс за детска рисунка „Обичам моя роден град“ е той да насърчава децата да открият своя талант и да развиват своето творческо въображение, да насърчава развитието на вече открити таланти и да подпомага тяхното усъвършенстване, да подпомага цялостното развитие на деца и юноши в областта на изобразителното изкуство, като им предоставя форум за изява.

Задължително условие за участие в конкурса е творбите да представят любимото място в родния град на автора. Конкурсът ще се проведе в четири възрастови категории:

  • I група – деца от 1, 2, 3 клас;
  • II група – деца от 4, 5, 6 клас;
  • III група – деца и юноши от 7, 8, 9 клас;
  • IV група – юноши от 10, 11, 12 клас.

Инициативата е с конкурсен характер. Всички участници могат да участват с едно произведение на картон с размер 35/50 см в предпочитан от тях вид и жанр с всички видове живописни, графични и приложни техники. Общият награден фонд на конкурса е 4800 лв. Жури в състав представител на Дирекция „Култура, спорт, младежки дейности и връзки с обществеността“ при Община Ямбол, представител на Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол, представител на Отдел „Култура“ при Община Сливен, представител на Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен и преподавател/и по изобразително изкуство в среден и горен курс ще оценява творбите.

Авторите на произведенията, отличени от компетентното жури ще получат парична премия поотделно за област Ямбол и за област Сливен, както следва:

  • Първо място – 300 лв.
  • Второ място – 200 лв.
  • Трето място – 100 лв.

Крайният срок за изпращане на творбите за участие в първото издание на конкурса е 20 юли 2020 година на следния адрес: Културно-информационен център „Безистен“ За Регионален конкурс за рисунка „Обичам родния си град“ пл. „Освобождение“ №1 8600 Ямбол Избрани от журито творби ще бъдат изложени в Културно-информационен център „Безистен“ и в пространството около него.

Статутът на Регионален конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“, както и приложенията за кандидатстване, може да откриете на www.yambol.bg.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град