сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Обикновената чаша в необикновена изстрелвачка на топчета превърни

Обикновената чаша в необикновена изстрелвачка на топчета превърни

Аз детето | 2021-05-21

Обикновената чаша в необикновена изстрелвачка на топчета превърни

Търсите нещо весело и лесно с което да се забавлявате известно време у дома сами? Попаднали сте на точното място. Може и да е трудно да повярвате, но понякога, за да се веселиш не ти трябват нито таблет и телефон, нито някакви скъпи играчки. Често най-хубавите и забавни играчки не могат да бъдат намерени в магазина. Трябва да ги направите сами с материали, които си имате у дома. Знаем колко странно звучи предвид факта, че магазините с играчки вече са поне на три етажа и продават всякакви чудни неща, но ви уверяваме, че тази изстрелвачка за топчета, както я нарекохме ние, може много успешно да си съперничи и с най-скъпите играчки. Но стига само общи приказки – най-добре ще разберете като просто опитате!

Ще ви трябват подскачащо топче или пък топче за пинг-понг, тиксо или пък шарено тиксо ако имате такова, ножица, пластмасова чаша и ненадут балон.

Забавлението е гарантирано, а пък направата за минути. Просто следвайте стъпките!

#1

С помощта на ножицата изрежете дъното на чашата.

#2

Облепете с тиксо ръба, който е останал след като изрязахте дъното, защото може да е малко остър. Ние използвахме тиксо с картинки, защото имахме, но и с обикновено също става.

#3

След това изрежете върха на ненадут балон и после обхванете отвора (истинския отвор на чашата) с балона, така че мястото от което се надува балона да остане от външната страна на чашата.

Това е! Сега е време за игра! Пуснете топчето в чашата, а след това дръпнете мястото от което балона се надува. Топчето ще се изстреля. Забавно е! Колкото повече го дърпате, толкова по-далеч ще се изстреля топчето. Можете да се забавлявате сами, а да си направите и състезание с приятел. Кой ще изстреля топчето по-високо, по-далече. Можете да си направите и ей такава мишена и да се състезавате. Толкова е забавно, че ще забравите скуката и това ще стане любимата ви играчка.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град