За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Няколко неща, които да не правите във втория си учебен ден

Няколко неща, които да не правите във втория си учебен ден

Аз детето | 2023-09-18

Няколко неща, които да не правите във втория си учебен ден

Ето че така възхваляваният и очакван от всички първи учебен ден отмина. Всички букети с цветя бяха раздадени. Сигурно и самите вие получихте много пожелания за успешна, весела, интересна учебна година. Видяхте се с всички приятели, които са били насам и натам цяло лято, както и с любимите си учители. Или пък сте се запознали с новите си съученици, които са ви развели из училището. Каквото и точно да се е случило е било весело и все още не чак толкова учебно. От утре обаче започва истинската работа! На първия учебен ден все още всичко е някак си по-свободно и ваканционно. От утре обаче не се съмняваме, че ще започнете да чувате все повече за учебници, писане, домашни и някои правила, които трябва да спазвате в класната стая. Най-вероятно и самите вие ще искате да направите добро впечатление на съученици и учители, поне като за начало. Точно затова сега ще ви кажем няколко неща, които да не правите! Точно така, не ги правете, ако искате да оставите добро първо впечатление.

Не закъснявайте

Това е ясно, но е добре да си го припомняме често, защото е нормално все още да сте малко разсеяни. Лятото съвсем скоро приключи! И все пак направете всичко възможно да не закъснеете за часовете точно първия ден. Това определено не прави добро впечатление на никого. И дори и през деня да свършите още много хубави и полезни неща, всеки ще е склонен да ви запомни като „детето, което закъсня още на втория ден“.

Не говорете твърде много или твърде малко

Най-вероятно поне един учител ще ви попита как сте си прекарали през лятото, което е чудесно. Но ако тръгнете да разказвате всичко подробно, в един момент останалите просто ще спрат да ви слушат. От друга страна ако просто кажете нещо като „Еми ходих на море!“ или „Добре“, няма да е добре. Затова разкажете нещо интересно, но не много дълго. Същото се отнася и за всичко, за което ви попитат.

Не пропускайте закуската

Това може да не изглежда много важно, но вашето тяло и ум имат нужда от енергия, за да работят правилно и без храна, просто няма да се чувствате 100%. Така че ако искате още от първия ден да блеснете със знания и да си поиграете добре с приятелите в междучасието – закусете. Ако вече закъснявате, дори ябълка или банан е по-добре от нищо.

Не се опитвайте да сте „готин“ и да говорите в часовете

Знаем, че много ученици си мислят, че когато се заяждат с учителите или пък просто говорят в час и се правят, че не им пука са „готини“, но това изобщо не е така. Освен това е голяма грешка. Ще направите лошо впечатление още от началото, да говори в час всеки може, но колко могат да научат урока още тогава. Може би точно вие, но ако се занимавате с различни странични неща, няма да разберете – така че не го правете!

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град