Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Няколко интересни технологии от бъдещето, които вече се разработват

Няколко интересни технологии от бъдещето, които вече се разработват

Аз детето | 2017-10-26

Няколко интересни технологии от бъдещето, които вече се разработват

Гледали ли сте някога филм за шпиони или пък просто такъв, в който има някакви фантастични изобретения. Ние често се захласваме по джаджите на шпионите, летящите коли. Сигурни сме, че дори и космонавтите биха мечтали вместо тежките скафандри и костюми да носят едни такива малки лепенки, които автоматично те обграждат с тънко поле, което ти осигурява въздух. Но докато все още сме доста далеч от тези неща, особено от последното, други вече биват разработвани. Така че за всички вас, които дори един път са си помисляли: „Ей, искам такова научнофантастично нещо“ събрахме за вас някои от най-интересните изобретения, които ще съществуват в съвсем скоро бъдеще, а сега ще ви накарат да възкликнете „Еха!“.

Измервател за пръст

Ако някога сте искали да премерите дали в стаята има достатъчно място за онова голямо хубаво легло или пък в час по геометрия е трябвало да начертаете триъгълник с точни размери, но някак си все успявате да изкривите линията и да трябва да започвате всичко отначало, то скоро ще има спасение. Това интересно изобретение ще ви помага да премерите всичко съвсем точно при това само с двата си пръста.

Сканирай и нарисувай молив

Това ще е мечтата не само на всяко дете, но и на всеки художник и дизайнер. Сигурно сте чували, че съществуват цветове като ментово зелено или смарагдово, но те някак си никога не приличат на цвета на истинската мента. Сигурно се е случвало да искате да оцветите нещо точно с този свеж зелен цвят на храста отвън, но при моливите и боичките да нямате точно такъв. Скоро ще имате при това само благодарение на един молив. Това устройство сканира обект и след това имитира цвета на обекта, когато се използва.

Кучешки преводач

„No More Woof“ е устройство, което ще ви позволява да общувате директно с вашето кученце. Говорещите кучета вече няма да са само в анимациите. С тази джаджа вашият космат приятел ще може да ви каже: „Аз съм гладен“ или „Искам навън“. Разбира се няма да е нещо повече от това, но учените разработващи устройството твърдят, че в продължение на дълги години са изучавали поведението и лаенето на кучетата и са разбрали как съобщават тези прости неща от които имат нужда. Сега работят по създаването на устройство, което да разпознава сигналите.

Растения, които светят в тъмното

Край на нощните лампи! Вече ще си имаме красиви и истински живи растения! Група от любители на биотехнологиите наскоро създаде растение, което свети в тъмното. Използвайки набор от гени от светещи бактерии, те разработили растение, което произвежда собствена светлина без батерия или слънчев панел. Надяват се скоро да могат да направят и още такива, които да започнат да се продават!

Четец за пръст

„FingerReader“ е пръстен, който сканира текст и го чете на глас. Той също може да преведе текста на няколко езика. Устройството е създадено специално за незрящи и зрително затруднени хора. Когато човек иска да прочете някакъв текст, просто трябва да насочи пръста си към повърхността с текста и устройството ще прочете думите на глас. Когато читателят се отклони от реда на текста, пръстенът започва да вибрира.

Снимки: pixabay.com



Коментари
1 коментар

Елица Панайотова, 11 г.,

Публикувано на 30.10.2017

Здравейте мили редактори. Аз съм ваш огромен фен и не за първи път коментирам ваша статия. Този път обаче наистина ме изомихте. Бих си позволила да ви дам една идея и тя е за: Английакият език. Напоследък доста деца от 5-6 годишни започват да го учат и би било прекрасно ако създадете такава подтема в темата"Наука за деца" Благодаря ви много!

От редакцията: Здравей, това може само да ни радва. Винаги се радваме на коментари, а идеята е прекрасна, ще я осъществим със сигурност в близкия месец. Много, много ти благодарим. :-) Супер си.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град