зоокът

Начало | зоокът | Не може да бъде: заснеха семейство делфини да плува в морето близо край брега в Поморие

Не може да бъде: заснеха семейство делфини да плува в морето близо край брега в Поморие

Аз детето | 2020-05-08

Не може да бъде: заснеха семейство делфини да плува в морето близо край брега в Поморие

Виждали ли сте делфини на живо? Но не в някой аквариум или делфинариум, а на свобода, не дресирани от хората, а диви делфини? Ние също не сме! Най-често това се случва, не защото ги няма, а просто защото ги е страх от нас. Но сега, когато излизаме по-рядко от домовете си и не ходим непрекъснато навсякъде... с природата се случват доста интересни и невероятни неща. Така например делфините се завръщат по бреговете на нашето Черноморие. Вчера те се престрашиха и дойдоха още по-близо до хората. Жител на Поморие успя да заснеме цяло семейство делфини, които се радват на кристалночистите води на Черно море.

Морските бозайници плуват на едва един-два метра от брега. Златина Ботева, която успя да снима делфините казва, че ги вижда все по-често в сутрешните часове. Дори се появяват и малки делфинчета. Преди дни местни хора заснеха с дрон двойка делфини, които плуват във водите край къмпинг „Силистар“. Заливът се намира в защитена местност. Пандемията и изолацията доведоха до завръщането във водите край многолюдни градове на много животински видове. Делфините се завърнаха и край бреговете на Босфора. А в Тайландския залив се появиха розови делфини, които са застрашен вид.

Какви други интересни и екзотични животни превземат градовете, когато хората ги няма, можете да видите в нашия фотопоглед!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град