приказки от деца

Начало | приказки от деца | Най-прекрасният коледен подарък

Най-прекрасният коледен подарък

Анджелина Йорданова | 2018-12-10

Най-прекрасният коледен подарък

Живяло някога едно малко момиченце, което много обичало Коледа. Това бил ден изпълнен с чудеса и тя го чакала с нетърпение. Един ден тя отишла на кино с родителите си и гледала филмчето „Гринч“. :) След това дълго мислила и не могла да си представи как така някой може да не обича Коледа. Искало ѝ се да познава Гринч и да го накара да разбере, че Коледа е приказна, вълшебна и всички я обичат, затова трябва и той да я обича с цялото си сърце.

Една вечер преди да си легне тя си пожелала поне за един ден да се срещне с Гринч или да бъде на негово място. Сгушила се под топлите завивки и сладко заспала. Не след дълго сънищата започнали да се надпреварват в малката ѝ сладка главичка и един от тях спечелил състезанието. Сънят бил приказен и щял да сбъдне желанието на малкото момиченце.

Вървяла си тя в една приказна и снежна гора и изведнъж видяла едно зелено човече в далечината. Затичала се през снега, прескачала преспите и накрая го настигнала. И какво да види, това бил Гринч. Тя била безкрайно щастлива и много се развълнувала. Ето че мечтата ѝ се била сбъднала и тя се запознала с Гринч. Започнали да си говорят за различни неща и стигнали до темата за Коледа. Тя се опитала да разбере защо Гринч не я обича, но каквото и да ѝ обяснявал Гринч, тя не разбирала. Поговорили си още известно време и тя си спомнила за желанията си преди да си легне да спи. Затворила очички и си пожелала да си разменят ролите с Гринч и тя да стане зеленото човече Гринч поне за един ден. В мига, в който си го пожелала усетила нещо интересно и вълнуващо, усетила как се променя. Когато отворила очи с изумление открила, че се е превърнала в Гринч. Момиченцето започнало да подскача, да се върти като снежинка над снега и да се радва на коледната магия. Тя била твърдо решена, че в ролята на Гринч ще прави само коледни вълшебства. Първо решила, че ще мине много бързо през всички хора по света и усмивки ще грейнат по техните лица. След това се запътила към децата и за Коледа ги дарила с най-желаните подаръци. Първо посетила всички изоставени дечица и ги дарила по вълшебен начин с родители. След това зарадвала и всички останали деца с най-желания подарък в света. Не забравила да мине и през всяко животинче и го дарила с топъл дом, храна и любящи стопани.

Всяко нещо момиченцето правело по магичен начин и със скоростта на светлината. :) Помислила си, че е бърза като Дядо Коледа с еленчетата и шейната. :) Момиченцето било толкова щастливо, че е сбъднало мечтата си, че забравило да поиска подарък за себе си. :) Последното нещо, което си пожелала преди да се събуди, е когато си разменят обратно местата с Гринч, той да има сърчице като нейното и да обича Коледа завинаги. Когато на сутринта отворила очи тя си помислила, че всъщност е получила най-прекрасния подарък на света. Накарала е някого, който не обича Коледа, да я обича завинаги. :) За нея нямало по-хубав и приказен подарък. Е, разбира се, когато отишла при елхата видяла, че има подаръци за нея. Тя се зарадвала, но знаела, че вече е получила най-хубавия подарък. :)

Участва в конкурса „От новия „Гринч“ се вдъхнови, приказка напиши и чуднички награди спечели!



Коментари
1 коментар

мони илиева, 9 г.,

Публикувано на 24.01.2019

интересно ми е с вас

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град