игри в дома

Начало | игри в дома | Направете си интересен катапулт... от молив и картонена кутия

Направете си интересен катапулт... от молив и картонена кутия

Аз детето | 2018-05-16

Направете си интересен катапулт... от молив и картонена кутия

Този малък, но много забавен катапулт е интересен не само за игра, но и за направа. При това въобще няма нужда да сте опитен архитект или инженер, за да си го направите. От друга страна обаче всеки един от тези хора би се впечатлил ако му го покажете. Строи се много бързо, само за 10 минути, но пък може да изстрелва различни неща на разстояние от поне 100 сантиметра. Достатъчно, че да е интересно, но не и толкова много, за да счупите нещо или да улучите някого. Смятаме че вече сте готови да си го направите!

Тогава ще ви трябват:

  • празна кутия от носни кърпички
  • 2 молива – най-добре по-дълги
  • пластмасова капачка
  • ножица
  • лепило
  • тиксо
  • 2 гумени ластичета

Изглежда като нещо сложно, но ако следвате стъпките ще го направите идеално! Да действаме!

1. Започнете като изрежете голям отвор в кутията отгоре. Направете така че да оставите съвсем малка част от картона отгоре.

2. Използвайте гумен ластик, за да захванете два молива един за друг под формата на кръст. Лесно е! Просто ги сложете и след това ги обгърнете с ластика там, където трябва да се съединяват. След това отново с помощта на ножицата направете две дупки от двете страни на кутията. Малки дупки! Ще ви трябват, за да пъхнете единия молив в тях. След това пъхнете хоризонталния молив в двете дупки.

3. Закрепете още един гумен ластик за края на другия молив, който е вертикален. Ластикът трябва да е в този край, който се намира в кутията. Ние го закрепихме като просто стегнахме възел с единия край на ластика. Имайте предвид, че другия ще трябва да е свободен и да стърчи.

4. Направете малка дупка в долния край на външната част на кутията, там, където са моливите. След това прокарайте свободния край на ластика и го закрепете здраво отвън с помощта на тиксо.

5. С помощта на лепило закрепете пластмасовата капачка за външния край на вертикалния молив. Най-добре е да оставите малко и да изсъхне.

Това е всичко! Сега сте готови да изстрелвате надалеч хартиени топчета или други подобни малки нещица. За да го направите просто с едната ръка задръжте молива с капачката и го дръпнете назад. Слагате нещо в капачката и пускате! Нямате си и на представа колко е забавно!

Снимки: Sarah Dees



Коментари
1 коментар

Станислав Генчев, 10 г.,

Публикувано на 18.06.2018

На мен лично не ми харесва особено. Това е мое мнение и няма смисъл от това. Защо въобще сте го пратили може да им бъде интересно само на бебетата на 3 или 4 години.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град