конкурси

Начало | конкурси | На въпросите за будителите отговори и интересна книжка спечели!

На въпросите за будителите отговори и интересна книжка спечели!

Аз детето | 2018-10-29

На въпросите за будителите отговори и интересна книжка спечели!

Благодарим на всички, които се осмелиха да участват в нашата игра. Нали не се съвнявате, че сте дали правилни отговори на въпросите, защото си е точно така. Сега дойде време и да обявим кои от всички участвали имаха най-много късмет този път!

Забавната книга за „Лупо и Тумба“ печелят Поли Иванова и Павлета Илиева, а приказната „Копче за сън“ се падна на Ивона Димова и Кристиян Арбов!

Ще се свържем с наградените, за да им кажем как могат да получат своите книги, а всички вас очакваме отново, защото сме ви приготвили още изненади, които ще представим съвсем скоро!

* * *

За много народи 1 ноември е просто поредния ден, поредната дата в календара, но за нас българите това е един специален ден – Денят на народните будители. Надяваме се, че сте наясно с това, защото всеки един от нас трябва да го знае. Този ден е посветен на делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал. Независимо дали са живели в миналото или пък сега! Денят е посветен на знаменити имена като Владислав Граматик, свети Иван Рилски, Георги С. Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов и още стотици радетели за българско самосъзнание. Един от най-хубавите и най-българските празници, който почита делото на всички хора, които по един или друг начин успяват да помогнат на всички нас да пишем, четем, да не забравяме кои сме били, каква знаменита история имаме и защо точно сме българи!

По този повод всяка година в страната ни се организират шествия и различни други културни прояви! Тази година и ние също решихме да се включим по-активно в почитането на всички тези хора с ваша помощ разбира се. Ще проверим знанията ви за някой от нашите най-важни будители. Не, не се притеснявайте – няма да е никак трудно! Освен това наградите си заслужават да помислите малко – четирима от вас ще получат чудесни книжки. За двама от вас сме приготвили чисто новото издание на „Копче за сън“ от Валери Петров пълно с вълнуващи истории. Други двама пък ще се веселят с патилата на „Лупо и Тумба“ от Петя Кокудева!

Привлякохме вниманието ви, нали? Сигурни бяхме! Ето и какво точно трябва да направите: на картинката по-долу ще намерите четири лесни въпроса, посветени на Деня на будителите! Просто трябва да отговорите вярно на всички (или пък на два от въпросите) до 4-ти ноември включително и да ни изпратите отговорите си на имейл info@az-deteto.com, като не забравяте в писмото да напишете и вашите име, фамилия и навършени години. След края на играта на томболен принцип измежду всички отговорили правилно ще изтеглим четирима, които да спечелят по една от книжките. Лесно и интересно, така че ви очакваме!

Ако не се досещате за отговора на нито един въпрос, кликнете тук и прочетете, няма как да не се подсетите!



Коментари
3 коментара

Ели Арсова, 10 г.,

Публикувано на 01.11.2018

Ще има ли и друг конкурс? Ако ще има каква ще бъде темата му и кога ще го публикувате?

От редакцията: Да съвсем скоро ще е след няколко дни и ще бъде за рисунка. Само това можем да разкрием за момента. :-)

Гергана Книжарова, 13 г г.,

Публикувано на 05.11.2018

И аз участвах не са ли ми верни въпросите даже и коментар ви написах дали сте го получили вие не ми отговорихте

От редакцията: Отговорите ти са верни и сме ги получили, но при 50 участника и 4 награди за съжаление не всеки може да спечели. Това е! Изтеглихме жребий и това са имената, които се паднаха. Може би следващия път ти ще имаш повече късмет.

Емили Йорданова , 13 го г.,

Публикувано на 05.11.2018

Как мога да участвам

От редакцията: Здравей, за съжаление тази игра вече приключи. Но можеш да участваш в следваща за „Лешникотрошачката и четирите кралства“ – имаме чудесни награди.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град