Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | Можете ли да спасите Петър – начинаещия супергерой?

Можете ли да спасите Петър – начинаещия супергерой?

Аз детето | 2017-02-03

Можете ли да спасите Петър – начинаещия супергерой?

Сигурни сме, че не познавате Петър или поне не този Петър, но много скоро ще го познавате не само вие, а и целият свят. Петър е най-новият партньор на Светкавицата... Нали знаете кой е Светкавицата – един от многото страхотни супергерои на DC. Колега на Батман. Той е страшно бърз, може да отиде от тук до Австралия за секунда, че и по-малко. Но знаете, че всеки супергерой си има нужда и от помощник. Така Светкавицата си взе Петър, в който влагаше много надежди. Петър естествено има някои интересни умения, като да чете мисли. Жалко само, че стаята в която е попаднал в капан този път няма мисли и той не може да се измъкне. Проблема също така е, че не иска да се обади на Светкавицата, защото това му е третото закъсване за тази седмица и той вече започва да се изнервя и да смята, че Петър не е най-добрият помощник, който един супергерой може да има. Накрая на начинаещия остава само да поиска вашата помощ. Нали ще можете да му помогнете, много е важно. От това зависи живота на цялата планета, поне според Петър. Той много ви моли да опитате и да му подскажете как може да избяга.

Стаята в която се намира Петър, както можете да видите е малка и в нея има само един стол, маса, две врати и малка дупка в тавана. Знаем за какво се сещате първо, но момчето вече опита да излезе от дупката и за малко да се заклещи в нея и положението да стане още по-лошо, така че оттам няма да може. Опита и да отвори вратите: зад първата има един много гладен лъв и не му се иска да рискува да мине оттам, а зад втората има стъклен тунел, който обаче попива изключително много слънчевата светлина и е толкова горещо, че дори само като се отвори вратата не издържаш, а през него Петър няма как да мине, освен ако няма силите на своя ментор Светкавицата... А той ги няма... Така че как трябва да излезе Петър според вас? Молим, подскажете му, не го оставяйте сам в бедата. Ако успеете да му помогнете да излезе, той дори смята да ви похвали пред Светкавицата!

Напишете ни предложенията си в коментарите!



Коментари
11 коментара

Ели , ,

Публикувано на 03.02.2017

Моята идея е да привлече вниманието на лъва така че той да излезе от стаята . После да вземе стола и да го хвърли в стъкления тунел . Така лъва ще последва стола ,а през това време Петър ще мине през вратата и ще се спаси . До редакция : Отговора ми верен ли е ?

От редакцията: От сега можем да ти кажем, че си е много логичен. Браво. :-)

tedii tomova, 10 г.,

Публикувано на 03.02.2017

Незнам!!!???

теди томова, 10 г.,

Публикувано на 03.02.2017

Кого ще изпратите отговора?

От редакцията: След 3-4 дни, за да дадем възможност и на другите да опитат късмета и знанията си.

теди томова, 10 г.,

Публикувано на 03.02.2017

СЕТИХ СЕ!!!!През прозореца

Вася , ,

Публикувано на 05.02.2017

Според мен трябва да вземе стола и да счупи стъкления тунел и така да избяга.

Габриела Велева, ,

Публикувано на 07.02.2017

Отваря вратата с лъва като е издърпал масата в близост. Затичва се към нея и я прескача отгоре (или минава отдолу). Лъвът ще се удари и ще изгуби съзнание поне за малко. Петър хваща стола и тича към вратата. До тогава лъва ще се е свестил, затова я затваря отвътре и я подбита със стола за по-сигурно. До редакцията: Отговорът ми верен ли е?

симеон , ,

Публикувано на 08.02.2017

към аз детето-имам идея да напрашите рубрика с вицове( без мръсни виицове )

Tedi , 10 г.,

Публикувано на 11.02.2017

Кога ще има нова задача

От редакцията: След една седмица.

теди томова, 10 г.,

Публикувано на 08.03.2017

Кога ще изпратите отговора???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

От редакцията: Тук наистина си беше истинска закачка, защото няма точен верен отговор. Верните отговори са толкова, колкото са и хората по света. ;-)

Влади Желев, 13 г.,

Публикувано на 29.04.2017

Трябва да мине през стъкленият тунел през нощта .

Нели Иванова, 37 г.,

Публикувано на 06.07.2017

Петър и е голям фен.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град