Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | Можете ли да решите задачката, която компютрите не успяват?

Можете ли да решите задачката, която компютрите не успяват?

Аз детето | 2017-10-24

Можете ли да решите задачката, която компютрите не успяват?

Знаете ли, винаги сме вярвали, че най-съвършеното и най-умно нещо, което съществува на света е човекът. Естествено веднага би се намерил някой, който ще възрази, че хората се разболяват например, но същото важи и за компютрите. Те също се повреждат, да не говорим пък, че буквално могат да хванат вирус. Разбира се освен това доказателство можем да дадем и доста други, но вместо леко скучничък текст, решихме да направим нещо далеч по-интересно. Благодарение на вас да докажем, че няма по-умни от хората и най-вече децата. Просто решете тази задачка, нещо, което вече от опит знаем, че никак няма да ви затрудни. За сметка на това тази задача е затруднила вече над 100 „умни“ и огромни компютъра.

На колко години са три сестри, ако:

  • 36 е равно на умножените им години;
  • 13 е равно на сбора от възрастите им;
  • едната е блондинка, а другите две са с кестенява коса.

Досетихте ли се вече? Споделете предположенията си с нас в коментарите. А след няколко дни ще ви кажем и верния отговор!



Коментари
4 коментара

Силвия Андонова, 10 г.,

Публикувано на 24.10.2017

Реших я! Според мен щом едната е блондинка,а другите две са с кестенява коса,то значи те са близначки и от там следва 36=a.b.b 13=a+a+b от там намерих ,че 36=2.2.9 и 13=2+2+9 .Съвсем сама реших задачата за 3 минути!

Стефи , 11 г.,

Публикувано на 04.12.2017

И аз я реших но само като я четох за 10 секунди но браво че я реши Силвия

Елена Стоянова , 3 г.,

Публикувано на 15.02.2018

Блондинката е на 9 а другите 2 са на по 2 години.

Александра Найденова, 10 г.,

Публикувано на 23.07.2019

Според мен задачата има 2 отговора : 1. Момичетата с кестенява коса са близначки, а близначките са на едни и същи години.В случая на 6 г. Сестра им (блондинката) e на 1. _____________________________ 2. Русокосата е на 9 г. ,а близначките са на 2 г .

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град