игри за навън

Начало | игри за навън | Морски шах, но в летен и воден стил

Морски шах, но в летен и воден стил

Аз детето | 2019-06-12

Морски шах, но в летен и воден стил

Всеки който ни познава – да, вие също ни познавате много добре през нашия сайт, знае, че сме големи фенове на морския шах. За нас това е една от най-прекрасните игри познати на човечеството. Подходяща е за всякакво време – когато пътуваш, когато чакаш нещо или някого, когато ти е скучно в училище и дори през лятната ваканция. Сега сигурно ще си помислите, че през лятото си имате много по-забавни неща за правене. Зависи обаче от морския шах. Винаги, когато го чуеш си представяш лист хартия и кръгчета и хиксчета и да, това наистина е морски шах, но днес ние ще ви предложим един нов, интересен, забавен, летен и мокър морски шах.

Първо обаче нека сме наясно! Този вариант е за тези от вас, които обичат водните балони и да се понамокрят малко. О, нима всички харесвате тези неща. Тогава нека продължаваме. За този летен вариант на играта ще ви трябват поне 6 приятели, за да може да се разделите на два отбора, а също и кофа пълна с водни балони. Приятелите ще се намерят лесно, особено през лятото. Водните балони пък са забавни за направа. Знаете – трябват ви обикновени ненадути балони, които да напълните с малко вода. А също и тебешир.

В горещ летен ден – каквито тепърва ни очакват излезте навън и се разделете на два отбора. Начертайте и голямо поле за морски шах. Няма да обясняваме как, защото сме убедени, че всеки от вас знае. После играта започва, но вместо хиксчета и кръгчета – вие ще заставате в полетата, като преди това хвърляте воден балон в съответното поле. Иначе другите правила са същите – този отбор, който пръв направи линия – печели точка. Така можете да играете до определен брой точки или докато ви свършат водните балони. Забавно, нали? И най-важното – не се притеснявайте, ако докато стоите в квадратчето другите ви намокрят. Нали това е целта!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град