игри за навън

Начало | игри за навън | Мокра игра със спондж... ама не Боб

Мокра игра със спондж... ама не Боб

Аз детето | 2020-06-15

Мокра игра със спондж... ама не Боб

Ох, колко е горещо! Знаете ли, в такива моменти много завиждаме на Спонджбоб. При него времето винаги си е идеално. Просто защото живее на дъното на океана в своята къща ананас. При него не духа силен вятър, не вали дъжд, а и да вали няма как да му пречи, защото там винаги си има вода. Но най-важното е, че не му е топло, защото във водата няма как да ти е топло, особено ако си на дъното на океана. Да не говорим, че винаги си е на море. Така дълго, дълго мислихме за Спондж Боб и накрая ни осени една интересна идея. Идея за една весела мокра игра със спондж.. ама не боб, а просто със спондж. Сещате се защо започнахме така... Нали спондж на английски означава гъба.

Така че какво чакате още! Грабвайте един приятел и се разхладете докато си играете. За целта ще ви трябват и няколко гъби за баня, ножица и кофи или легени с вода. Важно е да имате поне 20 гъбени „корали“ и по един леген или кофа с вода за всеки. За да е още по-интересно и весело оформете и гъбите по интересен начин. Лесно е! Нарежете ги на дълги ленти, около един пръст широки. След това наредете 6 гъбени ленти една върху друга – три отгоре и три отдолу. С ластик, прежда или конец ги захванете по средата, а след това извийте леко горната и долната им част. Получава се ето това нещо, което на нас много ни заприлича и на корал...

След това пълните кофите с хладка вода, излизате някъде навън – пред блока, в двора... Все си става. Отдалечавате се на известно разстояние един от друг, като пред всеки от вас има съд с вода и по 10 гъби и купонът започва. Хвърляйте гъбите към другия, като целта е да ги хвърляте в кофата му с вода. Този, който успее да хвърли всичките 20 гъби в кофата на другия печели. Това означава, че трябва да сте точни и бързи. Е, да, и малко ще се намокрите, ама нали това е целта. Пък и в това горещо време кой ти забелязва.

Играта е идеална и за плажа! ;-)

Вижте още няколко водни игри:
Да се разхладим и повеселим с пинята от балони
Четири разхлаждащо-весели игри за топло време
Весело водно състезание



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град