спорт

Начало | спорт | Любимите ни спортове на лед, които ще се харесат и на вас

Любимите ни спортове на лед, които ще се харесат и на вас

Аз детето | 2019-01-17

Любимите ни спортове на лед, които ще се харесат и на вас

Бъррр... Колко е студено навън, пък и е толкова хлъзгаво. Всичко е замръзнало и едвам се ходи нормално. Но пък се пързаляш, което с подходящи обувки и с малко внимание е доста забавно. Ледът може да е доста забавен ако пренебрегнем студа и възможността да паднем. Даа-а-а-а, наясно сме, че не сме първите, които са открили това. На вас също ви е ясно, че и вие не сте първите, които са го забелязали. Това обаче не го прави по-малко забавно. Пък и интересно – ледът може да е толкова специален, че много спортове са подходящи само за него. Сещате ли се за някой леден спорт? Не? Тогава нека ви споделим нашите любими, които ще се харесат и на всеки един от вас. Само запомнете, че те трябва да бъдат практикувани в клуб с подходящия треньор. Но пък определено си струва ако обичате да се пързаляте и не ви е страх от студа.

Хокей

Хокеят е наистина много популярен спорт. Отначало само в Канада, Швеция и Русия, където често времето е студено и се заледява. Днес обаче е обичан и в много други страни по света. Той се практикува както от възрастни, така и от деца. Хокейната шайба например е много готино изобретение. Тя се движи по леда бърза като светкавица, когато бъде ударена правилно. В комбинация с пързалянето с кънки на лед, хокеят е доста динамичен и непредсказуем спорт. А това няма как да не се хареса на всички!

Брумбол

Звучи интересно, нали? На бас, че не сте чували за такъв спорт, но го има. Той е единственият, който ще ви накара да се развълнувате, че държите метла в ръце. И дори няма да чистите у дома. С нея ще играете брумбол. Той много прилича на хокей, но вместо шайба се използва голяма топка... и метла. Може да звучи като тъпа версия на хокей, но спортът е наистина необичаен и интересен. Той е по-труден, защото топката се хлъзга много по леда, но пък точно това го прави интересен. Освен това се смята, че е много подходящ за децата, защото е по-малко агресивен и изисква повече движения, за да контролираш топката.

Фигурно пързаляне

Доста трудно и един път започнал трябва да харесваш фигурното пързаляне много и да тренираш всеки ден. Но ако пък знаеш, че това е, което искаш да правиш е страхотно. Танците, костюмите, сложните завъртания – те са толкова интересни за гледане, а представете си каква гордост е да знаеш, че точно ти ги правиш. Невероятно красиво!

Ски спускане

Ски спускане е най-вълнуващата алпийска дисциплина. За разлика от другите като слалом, гигантски слалом, супер гигантски слалом и северна комбинация, където се търси по-добро завиване и техника, при спускането важна е скоростта. А тя често достига до 130 километра в час. За да се постигне, състезателите заемат аеродинамична поза, която им осигурява минимално въздушно съпротивление. Трудно и дори леко опасно, но пък звучи страхотно!

Снимки: pixabay.com

Вижте още интересни ледени спортове:
Нещо интересно за кънките на лед
Шах върху лед



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град