интересно

Начало | интересно | Кой вид глазура ви е любимата?

Кой вид глазура ви е любимата?

Аз детето | 2019-07-15

Кой вид глазура ви е любимата?

Харесвате ли сладкишите с глазура? Ние определено! И няма значение в каква форма са! Обичаме обикновените кръгли торти, а също и кексчета. Още по-добре, ако е покрита с това специално покритие, което прави сладкиша още по-вкусен и красив. За какво говорим? Глазура, разбира се! Някои хора го наричат и айсинг. Без значение как го наричате, това е най-вкусната част от всеки сладкиш. Глазурата е сладка и обикновено кремава смес от захар и мляко или вода. Съдържа и други аромати и съставки като яйца, масло и крема сирене. Първите рецепти за глазура съществуват от 1600 години. Въпреки това съвременната глазура, каквато я познаваме днес, не е била популярна до началото на 1900-тата година. Днес, глазури покриват кейкове и сладки и всякакви други печени изделия. Колко вкуса има? До колко можете да броите? Глазура може да се направи с почти всеки вкус, който можеш да измислиш. Някои от най-популярните глазури са шоколад, ванилия и маслен крем. Други хора се радват на по-екзотични аромати като бяла шоколадова малина, ягодов чийзкейк или портокалов крем. Трети питат за своите тарталети с мока, шоколад от мента или глазура от захарен памук. Хапвали ли сте някога нещо с глазура с канела? Какво ще кажете за бяла ружа или череша? През есента някои хора искат и тиквени подправки.

Следващия път, когато отидете в магазин за хранителни стоки, разходете се по пътеката за печива. Може да се изненадате от голямото разнообразие от аромати, които ще намерите. Разбира се, винаги можете да отидете в пекарна. Там можете да поискате специална домашна глазура, за която можете да мечтаете! Готвачите на сладкиши са направили глазурата форма на изкуство. Използвайки сладкарски торби и други специални инструменти, художниците могат да оформят глазура в букви, цветя и други декоративни дизайни. Какво ще кажете глазурата да изглежда като любимия ви супергерой? Или символ на любимото ви хоби?

Докато глазурата прави вкуса на тортата по-добър и изглежда красива, тя може да служи и за важна структурна функция. Виждали ли сте някога торта, съставена от няколко тънки слоя блатове? Ако сте, вероятно между тези слоеве е имало глазура, която ги държи здраво заедно.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град