афиш

Начало | афиш | Котаракът в чизми оживява с новата пиеса на Куклен театър „Весел“

Котаракът в чизми оживява с новата пиеса на Куклен театър „Весел“

Аз детето | 2016-02-10

Котаракът в чизми оживява с новата пиеса на Куклен театър „Весел“

В съботния афиш на Куклен театър „Весел“, на 13-ти февруари от 11.00 часа в салона на читалище „Искра“ във Велико Търново, ще гостува един от хитовите спектакли на Държавен куклен театър – Габрово.

Котаракът в чизми“ по класическата приказка на Шарл Перо е в репертоара на театъра от няколко сезона. Постановката на Илиян Иванов и изящната сценографска работа на Драгомир Цанев са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Радостина Андреева и Богдан Богданов. Оригиналната музика и звуковата картина са дело на Георги Гарчов, един от вокалистите на популярната група „Грамофон“.

Спектакълът „Котаракът в чизми“ е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката очарова малкия зрител и го приобщава активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката.

„Котаракът в чизми“ е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Същата история се открива и в първото издание на сборника на Братя Грим под наслов „Детски и домашни приказки“. В нея се разказва приказка за котарак, който може да говори и да напътства своя господар.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър „Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град