„Забавното четене“ ви предизвиква: напишете различен край на любимо произведение и участвайте в конкурса

Начало  ›  „Забавното четене“ ви предизвиква: напишете различен край на любимо произведение и участвайте в конкурса

„Забавното четене“ ви предизвиква: напишете различен край на любимо произведение и участвайте в конкурса

15.07.2016

Как минава лятото, скъпи приятели? Надяваме се, че се забавлявате много и изживявате най-невероятните приключения всеки ден, както и че не забравяте да прочетете по една-две интересни книги.

Сами знаете вече, книжките могат да направят лятото ви наистина незабравимо, защото те ще ви отведат на приказни места! Но вие това го знаете. Дали знаете обаче, че и изненадите на „Забавното четене“ за това лято тепърва започват! Нали ви обещахме, че ще има...

След като направихме нашето турне из страната, дойде времето и за едно предизвикателство. Време е да дадем старт на тазгодишното издание на вече традиционния конкурс за творческо писане на „Забавното четене“. В него могат да участват деца от цялата страна на възраст от 8 до 14 години.

Тази година имаме ново литературно приключение за вас. Случвало ли ви се е, когато четете нещо, което много ви харесва, краят леко да ви разочарова или да не ви допадне, или просто да си мислите „Ако го бях написал аз, щеше да стане не така, а иначе.“. Ние ви даваме тази възможност, при това с награди! Както и миналата година, вдъхновението и талантът нека са от вас, а наградите – от нас!

Да участвате е лесно: Изберете едно от изредените по-долу произведения, което ви харесва най-много и измислете свой край, различен от истинския. Напишете как според вас трябва да завърши творбата.

Накрая добавете и кратък отговор на въпроса: „Защо избрах да променя края на точно това произведение?“. Отговорете с няколко изречения и това е всичко!

Можете да напишете текста, както на вас ви харесва: като есе, като приказка, просто като разказ от вашата гледна точка. Сега вече можете да участвате. Освен това, по този начин напълно ще разберете и мотото на тазгодишното издание на „Забавното четене“, което гласи: „Чети между редовете!“. Но сега нека се върнем на конкурса.

Изберете едно от следните произведения и творете, развихрете необятното си въображение:

  • Пипи Дългото Чорапче;
  • Малкият принц;
  • Котаракът в чизми;
  • Малката кибритопродавачка;

Изпращайте вашите произведения на имейл info@az-deteto.com до 31-ви август 2016 г. включително. Като разбира се не забравяте към тях да прибавите и данните си: трите имена, навършени години и населено място.

Като за голям конкурс имаме и още няколко лесни условия, които сме сигурни, че няма да ви затруднят. Всеки има право да изпрати едно произведение, до 2 страници, написано с „Word“ и с големина на шрифта 12. Всички творби ще бъдат прочетени внимателно от журито ни в състав:

  • Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg
  • Радостина Николова – любимата ни писателка и автор на книгите за "Приключенията на Мотовете“
  • Виктория Бисерова от издателство „Ентусиаст“
  • Вал Стоева – създател на сайта Detskiknigi.com

При оценяването участниците и техните творби ще бъдат разделени на две възрастови групи: от 8 до 10 и от 11 до 14 години.

Всички изпратени творби ще бъдат публикувани на сайта Az-deteto.bg.

Очакваме ви и ви пожелаваме прекрасно лято, изпълнено с много положителни емоции и разбира се, интересни книги, които не забравяйте да добавяте във вашите читателски дневници.

Но момент... Преди да започнете да творите имаме за вас нещо много специално. Едно интересно послание специално за всички вас от невероятния актьор Ивайло Захариев, който дава подкрепата си за каузата на "Забавното четене"!

В конкурса участват:
Петя Михайлова, 12 г.
Светослава Гайдарска, 8 г.