„Забавното лятно четене“ с децата на Варна

Начало  ›  „Забавното лятно четене“ с децата на Варна

„Забавното лятно четене“ с децата на Варна

22.06.2011

Над 30 деца взеха участие в инициативата „Забавното лятно четене“ във Варна. Организатори на кампанията, която обхваща цялата страна, са детският портал Az-deteto.bg и Столична библиотека. С приятни разговори за книги и детски песни премина представянето на идеята за „Забавното лятно четене“ пред варненските малчугани. Те научиха как да попълнят онлайн читателския дневник на az-deteto.bg/knigi, а Стоян Радев, режисьорът на мюзикъла „Бремен“, получи Почетната грамота за принос към щастливото детство на българските деца. Екипът на Az-deteto.bg отличи и посланици на инициативата, които ще насърчават детското четене през лятото.

„До сега над 500 деца от цяла България са се регистрирали за участие в „Забавното лятно четене“, а любимата книга на повечето от тях е „Пипи Дългото чорапче“, каза Жюстин Томс, създател на детския портал Az-deteto.bg.

Домакин на събитието във Варна беше детският и средношколски отдел на регионалната библиотека „Пенчо Славейков“, който получи дарение от детски книжки от организаторите. „Четенето“ продължава до 15 септември и в края ще бъдат обявени най-четящият град, най-четящото училище и най-четената детска книга за Лято 2011.