„Забавното лятно четене“ посети и феновете си в Дупница

Начало  ›  „Забавното лятно четене“ посети и феновете си в Дупница

„Забавното лятно четене“ посети и феновете си в Дупница

11.06.2015

Поредният град от турнето на „Забавното лятно четене“ беше Дупница! Там екипът ни се срещна отново с много любознателни и слънчеви деца, на които разказахме за инициативата и нейните посланици на четенето.

Срещата се състоя в библиотеката на читалище „Зора“ в града, където дойдоха много ученици от 6-ти и 7-ми клас.
Катрин Иванова от Investor им представи онлайн читателския дневник и им разказа подробно как могат да се регистрират в сайта и да отбелязват в него книжките, които са прочели.
Децата участваха и активно в традиционната викторина с въпроси от дневника, като много любопитен факт се оказа, че те предпочитат класическата литература пред любимата на тийнейджърите фантастика.

В Дупница за посланик на четенето бе избрана Ваня Николова Бельова, която е дълбоко свързана с културната дейност в града.
Тя посъветва децата да не спират да четат, защото само чрез книгите може да се пренесем като с машина на времето и да опознаем различни места и епохи. Тя мотивира учениците да бъдат любознателни и четящи, защото четящото дете един ден ще бъде мислещият човек.В края на събитието по традиция всички деца получиха подаръци от нашите партньори.

Кампанията се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела.

Проектът се съфинансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г.

Още снимки можете да видите в нашата галерия!