В Международния ден на детската книга – стартира кампанията „Купи една книга“

Начало  ›  В Международния ден на детската книга – стартира кампанията „Купи една книга“

В Международния ден на детската книга – стартира кампанията „Купи една книга“

02.04.2020

Асоциация „Българска книга“ стартира от днес кампанията „Купи 1 книга“. Инициативата е под надслов „За да я има книгата“ и отправя призив към всички читатели да помогнат за спасяването на книгата и така да гарантират нейното съществуване. Около каузата се обединява целият бранш – автори, издатели, дизайнери, художници, редактори, продавачи, търговци, коректори, печатари и агенти. 

Днес книгите са изправени пред истинско предизвикателство. И спасяването им е в наши ръце. Само заедно можем да помогнем на книгите днес, за да ги има и утре. Обръщаме се към всеки, който в тези несигурни времена може да отдели средства и да си купи книга или иска да дари книги за кауза: включете се в кампанията. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл“, е посланието на организаторите.

Всеки, който иска да подкрепи кампанията, може да го направи чрез сайта www.kupi1kniga.com. Оттам може да се стигне до електронния магазин на всяко издателство или книжарница и да се купи книга по избор.